Cryptocurrency

Cryptocurrency

Australische crypto-handelaren worden benaderd voor belasting

Alhoewel het Corona-virus in het land zich steeds verder verspreidt, is de Australische belastingdienst nog hard aan het werk. Zo zou de belastingdienst in Australië contact op nemen met circa 350.000 inwoners om een herinnering te sturen voor het betalen van belasting over hun inkomsten van cryptocurrency. Doen ze dit niet, lopen ze kans op forse boetes.


Belasting betalen

Het belastingkantoor in Australië verzamelt gegevens van digitale exchanges die in Australië actief zijn. Dit omdat deze personen in het land belasting moeten betalen. De betreffende personen zullen in de komende weken een brief of e-mail ontvangen van de belastingdienst met eventuele vervolgstappen. Volgens een rapport afkomstig van News.com.au, zijn er meer dan 350.000 Australiërs die een dergelijke brief of e-mail kunnen ontvangen.

Inwoners van Australië moeten belasting betalen over hun cryptocurrencies, omdat dit hier wordt geclassificeerd als onroerend goed. Hierom moeten alle aan- en verkopen van cryptocurrencies worden geregistreerd en vervolgens bij de belastingopgaaf worden gerapporteerd.

Naar verluidt kan de Australische belastingdienst alleen inzien of inwoners cryptocurrencies bezitten, maar niet of zij deze hebben net hebben aangeschaft, of dat zij juist (een deel) hebben verkocht. Er vallen echter veel acties onder deze regeling, namelijk ook bij elke aanschaf van producten die met cryptocurrencies zijn aangeschaft. Hierbij valt te denken aan het kopen van een kopje koffie voor bijvoorbeeld Bitcoin.


Bullrun 2017

Voor de personen die tijdens de bullrun in 2017 hebben handelen zullen tevens worden benaderd. Zij krijgen de optie om hun belastingaangiften te herzien en indien nodig aan te passen. Door de nieuwe aanpak worden alle cryptocurrency-investeerders in het land door de belastingdienst geadviseerd al hun transacties goed bij te houden om het proces significant te versnellen.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten