Tijdelijke actie: Maak een account op Bitvavo en krijg €25 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €25
Welkomstbonus!
Australische cryptobedrijven lobbyen bij de overheid voor duidelijke regulering van de industrie.
De Australische bedrijven zijn toe aan duidelijke wet en regelgeving en eindelijk lijkt die er te komen. De regering heeft namelijk een oproep gedaan aan crypto bedrijven om samen een regelgevingskader op te stellen. De grote crypto bedrijven Swyftx, Kraken en R3 hebben gereageerd.
In een brief drong Swyftx aan op duidelijke en robuuste registratie- en licentievereisten voor aanbieders van digitale activadiensten. Swyftx voerde ook aan dat de overheid moet voorkomen dat traditionele banken hun diensten expres niet aanbieden aan crypto bedrijven.
Swyftx vertelt dat banken vaak niet bereid zijn om zaken te doen met crypto gerelateerde bedrijven. Blijkbaar denken banken dat de bedrijven een verhoogd risico hebben, maar dat houdt de ontwikkeling van de sector tegen.
Maar wat stellen deze crypto bedrijven nu precies voor aan de overheid?
De cryptobedrijven willen duidelijkheid over de regelgeving voor de sector om de zorgen van zowel bankinstellingen als potentiële klanten weg te nemen. Volgens Kraken voorziet de bestaande regelgeving onvoldoende in deze behoefte.
Kraken heeft zijn zogenaamde verlanglijstje voor crypto-regulering opgedeeld in vier categorieën: licentieregimes, een reisregel, stablecoins en crypto-derivaten.
De exchange voerde aan dat crypto exchanges alleen gereguleerd zouden moeten worden om het witwassen van geld, terrorismefinanciering en sanctierisico’s aan te pakken. Verder moet de overheid zich zo veel mogelijk afzijdig houden.
Ten slotte voerde Kraken aan dat futures-contracten, die verwijzen naar digitale activa, niet onder de bevoegdheid van de Australian Securities and Investments Commission zouden moeten vallen.
R3 herhaalde de mening van Kraken dat de bestaande regelgeving voor financiële diensten niet voldoende is voor de crypto-industrie. Een op maat gemaakt regelgevingskader zou de industrie meer duidelijkheid verschaffen.
“Het aanbrengen van aanvullende regelgeving bovenop de toch al robuuste en effectieve kaders zou de industrie alleen maar ingewikkelder maken en innovatie remmen zonder dat dit positieve gevolgen heeft”, aldus het bedrijf.