Altcoin

Australische supermarktgigant accepteert nu crypto

De tankstation winkel genaamd ‘On The Run (OTR); accepteert binnenkort cryptobetalingen bij 170 verkooppunten in Zuid-Australië en Victoria. Door de acceptatie kunnen klanten betalen voor benzine, snacks en zelfs een Subway-sandwich in meer dan 30 cryptocurrencies.


Crypto geaccepteerd bij 170 verkooppunten

Het moederbedrijf van OTR, de Peregrine Corporation zal ook crypto accepteren in zijn Subway-, Porto- en Smokemart-winkels. Zodra het systeem in juli klaar is, wordt het Peregrine het grootste bedrijf in het land dat crypto-betalingen in winkels accepteert.

Het bedrijf werkt samen met de in Singapore gevestigde exchange Crypto.com om betalingen te accpeteren. Datamesh, een in Sydney gevestigde aanbieder van betalingssystemen, zal verkooppuntterminals uitrollen. Hiermee kunnen klanten via de Crypto.com-app betalen met hun cryptomunten.

Yasser Shahin, de uitvoerend voorzitter van Peregrines, verklaarde dat het accepteren van crypto betalingen een kans was om mee te delen met de groei van cryptocurrencies. Hij voegde eraan toe:

“De groei en de algemene acceptatie van de acceptatie van cryptocurrency in Australië en de rest van de wereld is fenomenaal geweest. Het heeft ons een duidelijke kans geboden om het momentum van deze snelgroeiende ruimte aan te boren in het voordeel van onze klanten.”


60% van winkeliers is geïnteresseerd in het accepteren van crypto-betalingen

Uit een onderzoek van Crypto.com bleek dat slechts 4% van de wereldwijd ondervraagde winkeliers cryptocurrencies al als betaling accepteerde. Bijna 60% van de winkeliers was echter geïnteresseerd in het accepteren van betalingen binnen het volgende jaar.

Luxe-winkels waren het meest bereid om cryptomunten te accepteren. Namelijk 80% van deze winkeliers was enthousiast over het accepteren van crypto betalingen.

Nu het gebruik van cryptocurrency in Australië steeds vaker voorkomt, denkt de Australische overheid na hoe het gebruik ervan kan worden gereguleerd. In maart kondigde senator Andrew Bragg de ‘Digital Services Act (DSA)’ aan. Dit is een wetgevingsvoorstel gericht op het hervormen van marktlicenties, bewaring en belastingen. Hierin verklaarde hij dat hij Australië een “crypto-hub” wil zien worden en dat het land “open is voor zaken”.

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk