Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt”

Veel Bitcoin investeerders verwachten dat de koers zich uiteindelijk weer zal herstellen. Maar zelfs als de grootste cryptomunt ter wereld erin slaagt om tot honderdduizend dollar te stijgen zal de Bitcoin volgens Nassim Taleb, de auteur van het boek ‘The Black Swan’, een mislukking zijn.

Bitcoin is gefaald als inflatie hedge

De beroemde wiskundige legt uit dat de Bitcoin heeft gefaald als een afdekking tegen inflatie. In feite verhandeld het zelfs met tegenovergestelde eigenschappen.

Taleb gelooft dat de aanhoudende crypto-winter over zal gaan tot een volledige “ijstijd”, wat betekent dat de prijzen van alle cryptomunten zich voor een lange periode of misschien wel nooit meer zullen herstellen.

De auteur van ‘The Black Swan’ spreekt zich ook uit over Nayib Bukele, de president van El Salvador. Bukele zei twee dagen geleden in een tweet dat de Bitcoin goedkoop is en dat hij blij was dat hij 80 extra Bitcoin kon kopen. Volgens hem blijft Bukele belastinggeld weggokken.

Eerder deze week kocht Bukele nog eens 80 Bitcoins ondanks het feit dat El Salvador, een van de armste landen op het westelijk halfrond, meer dan $60 miljoen had verloren vanwege zijn slecht getimede Bitcoin-aankopen.

De prijs van 1 Bitcoin ligt op het moment van schrijven rond de $19.000. Dat betekent dat de koers 73 procent lager ligt dan zijn hoogste punt ooit.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten