Black swan
Bitcoin

Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt”

Veel Bitcoin investeerders verwachten dat de koers zich uiteindelijk weer zal herstellen. Maar zelfs als de grootste cryptomunt ter wereld erin slaagt om tot honderdduizend dollar te stijgen zal de Bitcoin volgens Nassim Taleb, de auteur van het boek ‘The Black Swan’, een mislukking zijn.

Bitcoin is gefaald als inflatie hedge

De beroemde wiskundige legt uit dat de Bitcoin heeft gefaald als een afdekking tegen inflatie. In feite verhandeld het zelfs met tegenovergestelde eigenschappen.

Taleb gelooft dat de aanhoudende crypto-winter over zal gaan tot een volledige “ijstijd”, wat betekent dat de prijzen van alle cryptomunten zich voor een lange periode of misschien wel nooit meer zullen herstellen.

De auteur van ‘The Black Swan’ spreekt zich ook uit over Nayib Bukele, de president van El Salvador. Bukele zei twee dagen geleden in een tweet dat de Bitcoin goedkoop is en dat hij blij was dat hij 80 extra Bitcoin kon kopen. Volgens hem blijft Bukele belastinggeld weggokken.

Eerder deze week kocht Bukele nog eens 80 Bitcoins ondanks het feit dat El Salvador, een van de armste landen op het westelijk halfrond, meer dan $60 miljoen had verloren vanwege zijn slecht getimede Bitcoin-aankopen.

De prijs van 1 Bitcoin ligt op het moment van schrijven rond de $19.000. Dat betekent dat de koers 73 procent lager ligt dan zijn hoogste punt ooit.

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?