Avalanche (AVAX)
Avalanche

Avalanche (AVAX) stijgt met 20% en ziet er zeer bullish uit

Aan het einde van 2023 maakte Avalanche (AVAX) een opmerkelijke groei door, waarbij de waarde van deze digitale munt in slechts twee maanden tijd met ongeveer 450% steeg. Deze stijging bracht de munt van een waardering van onder de $9 naar een lokale piek van $48,57. Echter, in het nieuwe jaar kende AVAX enige tegenslag, waarbij de koers daalde van $48 naar een dieptepunt van $28.

Recentelijk is er echter weer een opwaartse trend waarneembaar in de koers. Dit roept bij veel investeerders de vraag op of Avalanche in staat zal zijn om deze stijgende lijn voort te zetten. De mogelijkheid hiervoor lijkt aanwezig, mede dankzij een aantal veelbelovende ontwikkelingen die zich momenteel voordoen binnen het netwerk.

Innovaties versterken Avalanche platform

Het fundament van het Avalanche-platform wordt steeds sterker, zoals blijkt uit diverse ontwikkelingen. Een goed voorbeeld is ‘The Arena’, een platform dat de principes van gedecentraliseerde financiën (DeFi) combineert met die van sociale netwerken, gebouwd op de Avalanche blockchain. The Arena ervoer een opmerkelijke groei, met een toename van 27% in de totale waarde die vergrendeld is (TVL) binnen een tijdsbestek van 24 uur. Dit succes heeft het tot de vierde grootste gedecentraliseerde applicatie (dApp) op het netwerk gemaakt, met stortingen die meer dan $798.000 bedragen.

Daarnaast introduceerde het netwerk Vryx, een baanbrekende schalingsoplossing die belooft de verwerking van transacties op het Avalanche netwerk te revolutioneren. Vryx streeft ernaar om een capaciteit van 100.000 transacties per seconde (TPS) te bereiken, zonder daarbij de veiligheid of decentralisatie in gevaar te brengen. Deze vooruitgang pakt een van de belangrijkste uitdagingen van het netwerk aan en vergroot het potentieel voor toekomstige groei en ontwikkeling.

Kansen voor altcoins

Volgens Rakesh Upadhyay van het crypto nieuwsplatform Cointelegraph biedt de huidige stabiliteit van Bitcoin (BTC) aanzienlijke kansen voor altcoins zoals Solana (SOL) en Avalanche. Bitcoin, de meest dominante cryptocurrency, handelt momenteel binnen een relatief stabiele prijsrange, variërend van $38.000 tot $49.000. Deze stabiliteit van Bitcoin kan een positieve invloed hebben op de markt van altcoins.

Solana, in het bijzonder, vertoont bemoedigende signalen van groei. Het heeft recentelijk zijn 20-daagse en 50-daagse exponentiële bewegende gemiddelden overschreden door boven een neerwaartse trendlijn uit te komen. Deze doorbraak duidt op potentieel voor verdere prijsstijgingen.

Avalanche toont eveneens positieve signalen in zijn marktbewegingen. Het herwinnen van het 20-daagse gemiddelde is een indicatie dat het momentum in het voordeel van Avalanche kan draaien. Deze ontwikkelingen suggereren dat zowel Solana als Avalanche mogelijk kunnen profiteren van de huidige marktomstandigheden, met name door de stabiliteit van Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Avalanche of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten