Altcoin

Avalanche bereikt hoogste punt ooit boven $100

Met een marktkapitalisatie van ruim $21,3 miljard is Avalanche (AVAX) momenteel het 12e meest gewaardeerde netwerk in de cryptomarkt, volgens gegevens afkomstig van CoinGecko. De cryptocurrency handelt momenteel voor circa $102,92 per stuk.


Opmerkelijke prestatie

Avalanche’s andere opmerkelijke prestatie is dat de totale waarde van fondsen opgesloten in de verschillende DeFi projecten van het protocol nu de enorme mijlpaal van $10 miljard heeft overschreden.

Avalanche is een Proof-of-Stake (PoS)-blockchain die ontworpen is om slimme contracten uit te voeren. Deze slimme contracten dienen op hun beurt eigenlijk als de ruggengraat voor een groot aantal gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen en toepassingen.

Met een hoge transactie doorvoer en lage kosten, ondersteunt Avalanche ook de creatie van Non-Fungible Tokens (NFT’s), en meer.


Lange drie maanden voor Avalanche

De laatste koersactie voor AVAX kan worden toegeschreven aan vier factoren: Een verscheidenheid van bullish ontwikkelingen, variërend van grote naam partnerships, groeiende DeFi activiteit, en een nieuw gelanceerd fonds om Avalanche projecten te laten groeien.

Op dinsdag kondigde Ava Labs een gezamenlijke inspanning aan met Deloitte, één van ‘s werelds “Big 4” boekhoudkantoren. Ava Labs is het bedrijf achter de ontwikkeling van het Avalanche netwerk,

De samenwerking zal zien dat de twee bedrijven een nieuw cloud-gebaseerd platform lanceren. Deze twee bedrijven zullen gebruik maken van de Avalanche blockchain om de veiligheid, snelheid en nauwkeurigheid van de terugbetalingen van de Federal Emergency Management Agency te verbeteren.

De activiteit op Avalanche is ook snel geëscaleerd sinds eind augustus van dit jaar. De totale vergrendelde waarde (TVL) in het netwerk steeg toen voor het eerst boven de $1 miljard. Het kostte het netwerk ruwweg drie maanden om nog eens te vertienvoudigen in termen van TVL.

Eerder deze maand lanceerde de Avalanche Foundation Blizzard. Dit is een nieuw fonds met meer dan $200 miljoen gewijd aan de groei van het ecosysteem van het netwerk. Deze fondsen zullen specifiek worden toegewezen aan projecten die bouwen in DeFi, NFTs, en bedrijfstoepassingen onder andere sectoren.

Het nieuwe fonds zal ook kapitaal inzetten om andere opkomende use cases te verkennen. Bijvoorbeeld de uitgifte van security tokens, liquiditeitsverschaffers, en zelf-soevereine identiteit.

Daarvoor haalde de Avalanche Foundation $230 miljoen op uit een private token sale geleid door Polychain Capital en Three Arrows Capital. Het netwerk kreeg vorige maand ook nog een extra impuls, toen het project genoteerd werd door de Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase.