Binance, crypto beurs
Binance, Exchange

Bafin: Binance krijgt géén Licentie in Duitsland

Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, heeft onlangs een forse tegenslag ondervonden in haar expansieplannen. Volgens bronnen van Financefwd, heeft de Duitse financiële toezichthouder, de Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (Bafin), het verzoek van Binance om een cryptobewaringslicentie geweigerd.

Een nieuwe tegenslag voor Binance

Jonas Jiinger, die pas enkele maanden de leiding heeft over Binance in Duitsland, had de zware taak om de goedkeuring van Bafin te verkrijgen. Deze toestemming zou niet alleen Binance toestaan om in Duitsland uit te breiden en te adverteren, maar ook een krachtig signaal afgeven over de positie van Duitsland als financieel centrum.

Helaas heeft Binance niet aan de wettelijke eisen kunnen voldoen. Bafin heeft besloten de beurs geen crypto-bewaringslicentie te verlenen, een feit dat de toezichthouder naar verluidt aan Binance heeft medegedeeld. Hoewel de woordvoerders van Bafin en Binance geen gedetailleerd commentaar hebben gegeven op de zaak, erkent Binance dat dit een “lopend proces” is en is van plan om te blijven werken aan de voldoening van de Bafin-vereisten.

Binance onder druk in Europa

Het is niet de eerste keer dat Binance problemen ondervindt in Europa. De cryptobeurs maakte eerder deze maand ook al bekend weg te moeten gaan uit Nederland en België omdat het niet voldoet aan de regels. In Oostenrijk heeft Binance onder toezicht van de financiële toezichthouder haar aanvraag voor een vergunning ingetrokken. Ondertussen hebben ook zakelijke partners zoals de Europese bankpartner Paysafe afstand van het bedrijf genomen.

Ondanks deze uitdagingen blijft Binance populair in Duitsland. Zelfs zonder vergunning is het waarschijnlijk een van de grootste crypto-apps in het land, met ongeveer twee miljoen klanten zo schrijft nieuwsplatform ‘Wirtschaftswoche’.

Toekomstplannen van Binance

De weigering van de vergunning door Bafin vormt een aanzienlijke tegenslag voor de expansieplannen van Binance. Het verkrijgen van eigen licenties was een belangrijk onderdeel van de strategie van het bedrijf, die al succesvol is gebleken in landen als Zweden, Litouwen, Polen, Frankrijk, Spanje en Italië.

Toch blijft Binance optimistisch en toegewijd aan samenwerking met regelgevers over de hele wereld. Het bedrijf streeft ernaar om volledig te voldoen aan de aanstaande EU Crypto Assets Regulations (MiCA), die zonder beperkingen van toepassing zullen zijn vanaf 30 december 2024.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken