Bitcoin

Bakkt kondigt Belangrijke custody service aan voor alle klanten

Het institutionele handelsplatform, genaamd Bakkt, heeft aangekondigd dat het zijn custody service (bewaarfunctie) heeft gelanceerd voor al haar klanten. Dit is gebeurd omdat Bakkt goedkeuring heeft gekregen van de NYDFS.


Belangrijke ontwikkeling voor grote investeerders

In een officiële blogpost laat Bakkt weten dat het goedkeuring heeft gekregen, van het New York Department of Financial Services (NYDFS), om custody services aan te bieden aan al haar klanten. Voorheen was deze optie alleen nog beschikbaar voor de klanten die Bitcoin futures verhandelden.

Bakkt laat weten dat de goedkeuring van de custody service een “kritieke schakel is in de institutionele acceptatie van de Bitcoin.”

“Het veilig opslaan van digitale activa vereist een alomvattende aanpak van veilige bewaring. Instellingen en grote beleggers hebben meer nodig dan geavanceerde technologie. Ze vereisen een bewezen infrastructuur, robuuste operationele controles en onafhankelijk toezicht ”, voegde de blogpost toe.


De ontwikkelingen van Bakkt

Het langverwachte bitcoin futures platform genaamd Bakkt voldeed in het begin niet aan de hoge verwachtingen van de crypto community. Het platform had in de eerste week slechts $5 miljoen dollar omgezet.

Nu, een tijdje later zien we dat het platform steeds meer gebruikt wordt. Het volume op het platform is de afgelopen maand aanzienlijk gestegen en dat is een goed teken.

Ook zien we dat Bakkt blijft werken om het platform te verbeteren. Zo kondigde het bedrijf op 29 oktober aan dat het een app gaat ontwikkelen. Volgens het bedrijf zal de App consumenten helpen ‘de waarde van digitale valuta te begrijpen en de manieren waarop ze deze kunnen verhandelen.’ Opvallend is dat Starbucks zich al heeft aangesloten om gebruik te maken van de Bakkt App.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins