Holding Bitcoin coin with Bakkt website
Blockchain

Bakkt oprichter Adam White kondigt zijn vertrek aan

Adam White, oprichter en president van het platform voor digitale activa Bakkt, heeft donderdag via Twitter laten weten dat hij zijn functie bij het bedrijf neerlegt. Zijn vertrek komt te midden van onzekere tijden voor Bakkt.


Onduidelijke reden voor vertrek

White, een luchtmacht veteraan die naam maakte in de cryptowereld als een van de eerste werknemers bij Coinbase, gaf geen specifieke redenen voor zijn vertrek, maar gaf wel de volgende reactie:

“Na een geweldige drie jaar bij Bakkt, zal volgende week mijn laatste zijn. Ik vond het geweldig om te werken op het snijvlak van crypto en markten. Goed om te zien dat de industrie de balans vindt tussen innovatie en regulering. Er is nog veel werk te doen, maar ik ben nog nooit zo optimistisch geweest over de toekomst.”

Zijn vertrek bij Bakkt komt op een moment dat de aandelenkoers van het bedrijf sterk is gedaald sinds het in oktober naar de beurs ging via het omgekeerde fusieproces. Dit staat bekend als een SPAC. De aandelen van het bedrijf werden aanvankelijk tot $50 verhandeld. De aandelen zijn sindsdien gekelderd en werden woensdag onder $9 verhandeld:


Zoektocht naar een niche

Ondertussen heeft Bakkt geworsteld om een niche voor zichzelf te vinden. Bij de lancering pochte Bakkt dat het zijn Wall Street-connecties zou gebruiken om Bitcoin en crypto naar de mainstream te brengen. Deels door nauw samen te werken met regelgevers.

Na meer dan drie jaar heeft dat doel zich vertaald in een aanbod dat een verscheidenheid aan digitale activa biedt: van Bitcoin tot cadeaubonnen, tot airmiles, tot NFT’s. Dit alles in één wallet. Het is echter onduidelijk of er veel vraag is naar een dergelijk product. Ook is de vraag of Bakkt zich zal kunnen onderscheiden in het snel evoluerende cryptolandschap.

Hoewel Bakkt’s banden met ICE in theorie een strategisch voordeel zouden moeten hebben opgeleverd, kunnen die banden het bedrijf ook hebben opgezadeld met politiek en bureaucratie. White werd beschouwd als een natuurlijke keuze om de onderneming te leiden. Maar Bakkt koos in plaats daarvan Kelly Loeffler. Zij is de vrouw van ICE’s miljardair CEO Jeffrey Sprecher.

Begin 2020 verliet Loeffler Bakkt toen ze werd aangesteld om een vacature in de Amerikaanse Senaat in te vullen. Loeffler verloor de zetel al snel aan een Democraat in de verkiezingen van november 2020.

In de afgelopen maanden heeft Bakkt geprobeerd om zichzelf nieuw leven in te blazen. Dit deed het door de aankondiging van samenwerkingsverbanden met Starbucks en Apple Pay. Dit gebeurde onder leiding de huidige CEO Gavin Michael.