bakkt
Blockchain

Bakkt rapporteert sterke jaarresultaten en ambitieuze 2024-plannen

Het crypto-bewaar- en handelsbedrijf Bakkt heeft zijn financiële resultaten voor het jaar 2023 vrijgegeven, waaruit blijkt dat het bedrijf een indrukwekkende jaaromzet van $780,1 miljoen heeft behaald. Vooral in het laatste kwartaal van 2023 zag Bakkt een aanzienlijke omzetstijging naar $214,5 miljoen, inclusief inkomsten uit zowel crypto-activiteiten als loyaliteitsprogramma’s.

Bakkt Crypto leverde significante omzet-toename

Een significante bijdrage aan de toename van de omzet was de overname van Bakkt Crypto, voorheen bekend als Apex Crypto. Deze strategische zet heeft volgens het bedrijf geleid tot een stijging van de bruto inkomsten uit cryptodiensten.

Met een nu versterkte financiële positie kijkt Bakkt vooruit naar 2024, met plannen om de bedrijfsactiviteiten verder uit te breiden. Andy Main, de nieuwe president en CEO van Bakkt, benadrukte het belang van strategische initiatieven gericht op het vergroten van het klantenbestand, het uitbreiden van het productaanbod en het efficiënt beheren van de bedrijfskosten.

Voor 2024 heeft Bakkt ambitieuze verwachtingen, met een geprojecteerde omzet variërend tussen de $3,2 miljard en $5,1 miljard. De prognoses wijzen op mogelijke bruto crypto-inkomsten die tussen de $3,2 miljard en $5 miljard liggen. Ondanks deze positieve vooruitzichten, verwacht het bedrijf dat de kosten gerelateerd aan crypto-activiteiten in lijn zullen zijn met de inkomsten, wat suggereert dat Bakkt mogelijk break-even zal draaien op zijn crypto-operaties.

Eerder nog financiële zorgen

In een eerder stadium van het jaar uitte Bakkt zorgen over zijn financiële levensvatbaarheid. Een bijgewerkt kwartaalrapport, ingediend op 7 februari bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, bevatte een waarschuwing dat het bedrijf mogelijk niet in staat zou zijn om de continuïteit van zijn operaties te waarborgen. Deze zorg was voornamelijk gebaseerd op een potentieel tekort aan financiële middelen voor het komende jaar. Echter, dankzij de recent gepubliceerde positieve resultaten, lijkt deze zorg grotendeels weggenomen.

Main uitte ook zijn enthousiasme over de verbeterende marktomstandigheden binnen de crypto-sector en is optimistisch dat deze ontwikkelingen Bakkt zullen helpen om zijn prioriteiten te realiseren en het bedrijf naar winstgevendheid te sturen.

Blockchain nieuws

Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
De Rwandese centrale bank gaat door met hun ambitieuze CBDC-retailproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten