neuralink
Bitcoin

Balaji Srinivasan: crypto wordt geld in het tijdperk van kunstmatige intelligentie

Voormalig Coinbase-topman Balaji Srinivasan denkt dat crypto in het tijdperk van kunstmatige intelligentie (AI) een belangrijke rol zal spelen als geld. Op Twitter deelt hij met zijn volgers dat hij veel potentie ziet in de combinatie van “digitale schaarste” en AI. Samen zorgen zij volgens hem voor “digitale rijkdom.”

Bullish over de combinatie van crypto en AI

Het is niet helemaal duidelijk of Srinivasan hier doelt op Bitcoin of crypto. Je kunt immers niet stellen dat er sprake is van digitale schaarste als er miljoenen verschillende muntjes zijn.

Bitcoin zou in het AI-tijdperk weleens de enige vorm van digitale schaarste kunnen zijn; of in ieder geval de meest dominantie, zoals het dat nu ook is. De kans lijkt klein dat er ooit een digitale valuta komt die deze rol van Bitcoin overneemt.

Balaji Srinivasan ziet mensen in de toekomst bijvoorbeeld crypto gebruiken om aan AI-tools hun menselijkheid te bewijzen. Daarnaast verwacht hij dat we crypto gaan gebruiken om robots te “huren” en aan te sturen.

Het kan zijn dat Balaji wat gerookt heeft voor zijn verhaal, want hij spreekt onder andere ook van wandelende wasmachines. Hij voorziet een toekomst waarin niet ieder huishouden meer wasmachines heeft, maar dat ze op bestelling bij je langskomen om kleding te wassen.

Geen duidelijk verhaal

Alles bij elkaar is het verhaal van Balaji Srinivasan op dit vlak nog niet helemaal duidelijk. Daar staat hij echter om bekend. Hij denkt heel abstract en schrijft vaak van dit soort “voorspellingen”, waarschijnlijk om de ideeën in zijn hoofd wat beter vorm te geven.

Het blijft echter opvallend dat hij nog steeds over crypto spreekt en niet alleen Bitcoin aanmerkt als het over digitale schaarste/geld gaat.

Srinivasan loopt al jaren mee in de industrie en zou ondertussen moeten weten dat Bitcoin onze enige kans is op een digitaal spaarmiddel.

De rest kan wellicht interessant zijn als het gaat om smart contracts en andere digitale ongein, maar qua geld kan er geen enkele cryptocurrency tippen aan Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom