Colombia Flag
Exchange

Bancolombia lanceert crypto-exchange Wenia en stablecoin gekoppeld aan de Colombiaanse peso

Bancolombia, de grootste bank van Colombia, heeft een nieuwe stap gezet in de financiële technologie door een eigen crypto-uitwisselingsplatform genaamd Wenia te introduceren.

Dit platform heeft als doel om binnen het eerste jaar 60.000 gebruikers aan te trekken en de concurrentie aan te gaan met grote namen zoals Binance en Bitso.

‘COPW’ Stablecoin

Naast de crypto-exchange introduceerde Bancolombia ook een stablecoin, de “COPW”, die direct is gekoppeld aan de Colombiaanse peso. Deze stablecoin dient als een brug voor nieuwe gebruikers om toegang te krijgen tot het platform. Wenia zal niet alleen de handel in COPW mogelijk maken, maar ook in prominente cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, USD Coin en Polygon’s.

Toegang tot het Wenia platform is exclusief voor Colombiaanse staatsburgers die in het land woonachtig zijn. Met deze beweging hoopt Bancolombia het al hoge gebruik van cryptocurrency in Colombia te consolideren, gericht op zowel beginnende als ervaren cryptohandelaren.

Colombia staat volgens de Global Crypto Adoption Index van Chainalysis in 2023 op de derde plaats in Latijns-Amerika voor wat betreft de adoptie van cryptocurrencies. Juan Carlos Mora, president van Bancolombia, vertelde Forbes dat de bank al bijna een decennium werkt aan het platform dat de adoptie en het gebruik van digitale activa en blockchain-technologie moet vergemakkelijken.

Waarschuwing meteen afgegeven

Hoewel de officiële aankondiging van Bancolombia handelaren waarschuwt voor de risico’s van het handelen in digitale activa, benadrukt het ook dat de beursgenoteerde crypto-activa geen effecten zijn en niet door enige overheid worden ondersteund. “Ze worden niet beschermd door een depositoverzekering en brengen risico’s met zich mee, zoals volatiliteit en prijsverlies van de digitale activa. Opgemerkt moet worden dat geen enkele entiteit van de Bancolombia Group zal worden blootgesteld aan digitale activa”, aldus de bank.

Volgens een LinkedIn-post van een advocaat, is Weina een onafhankelijke entiteit die buiten Colombia in Bermuda is geregistreerd en onderworpen aan de wetgeving van dat land. Dit betekent dat eventuele geschillen of claims rechtstreeks bij de rechtbanken van Bermuda ingediend moeten worden, en niet bij Bancolombia.

Exchange nieuws

Kraken overweegt verwijdering van USDT in de EU vanwege MiCA regelgeving
Binance helpt Taiwanese Autoriteiten bij opsporing van grootschalige witwaszaak
Crypto fan? Neem een kijkje op de Dutch Blockchain Days 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?