Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Banken in Zuid-Korea verdubbelen inkomsten uit crypto transacties

Naar verluidt hebben in Zuid-Korea 3 banken, die partnerschappen gestart zijn met cryptocurrency exchanges in het land, in het tweede kwartaal van dit jaar bijna $15 miljoen verdiend aan transactiekosten.


Meer transacties ondanks marktschommelingen

Het zou in totaal gaan om ongeveer 16.9 miljard aan Zuid-Koreaanse Won die de Zuid-Koreaanse banken in het tweede kwartaal aan cryptocurrency gerelateerde transactiekosten verdiend hebben. De vier grootste crypto-exchanges in Zuid-Korea, Bithump, Coinone, Korbit en Upbit, werken samen met de banken voor het sourcen van echte accounts van gebruikers.

Hiermee zouden de prestaties van de banken in het tweede kwartaal de grens van ongeveer $6,8 miljoen (of 7 miljard won) in het eerste kwartaal overtreffen, ongeveer een verdubbeling van de transacties. Dit ondanks aanhoudende aanzienlijke marktschommelingen die de crypto-markt de afgelopen weken gezien heeft.

Naar verluidt zou de samenwerking met Upbit in het grootste aandeel geresulteerd hebben, namelijk een aandeel van $10,4 miljoen (of 12 miljard Won), of ongeveer 71% van de totale omzet. In het eerste kwartaal van 2021 verdiende de bank maar liefst 5.2 miljard Won via de samenwerking, die nu meer dan verdubbeld is.

Na Upbit bleek Bithump voor de meeste transacties te zorgen met een omzet van ongeveer 3 miljard Won. Coinone volgt hierna met bijna 2 miljard Won aan omzet gedurende dit kwartaal. Korbit blijkt nu de laagste winst gerapporteerd te hebben van bijna $300.000 in het tweede kwartaal.


Enorm veel meer gebruikers

De extra inkomsten komt naar verluidt voornamelijk door het enorme aantal extra gebruikers uit Zuid-Korea. Naar verluidt zou de Zuid-Koreaanse markt in dit jaar alleen al vijf keer meer gebruikers gezien hebben dan een jaar eerder.

Door het totale bedrag aan deposito’s te vergelijken dat is toegeschreven aan echte accounts voor cryptohandel, zag Zuid-Korea een stijging van maar liefst 316%. In het komend kwartaal zouden hierdoor bijvoorbeeld de inkomsten uit dergelijke crypto-transacties nog verder kunnen stijgen. Verwacht wordt dan ook, doordat de rage rondom crypto-munten nog niet voorbij lijkt te zijn, deze trend zich voort gaat blijven zetten.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten