Blockchain-Technology
Blockchain

Banken Malta werken tegen blockchain strategie

Alhoewel er plannen gemaakt waren in Malta om een ‘blockchain eiland’ te worden, lijken deze plannen nu in moeilijkheden te zitten. Een aantal lokale banken hebben zelf namelijk andere plannen gemaakt.


Traditionele banken moeten worden overgehaald

Naar verluidt zouden de traditionele banken in het land de blockchain-technologie in en vroeg stadium al hebben afgeschreven. Dit zou echter kunnen omdat destijds veel minder informatie beschikbaar was over de relatief nieuwe technologie. Dit is echter in de laatste jaren enorm veranderd. De deur is hiermee niet volledig dichtgegooid, maar staat nog op een klein kiertje.

Deze banken moeten dan ook overtuigd worden om de blockchain-technologie te gaan gebruiken. Desalniettemin blijft de potentie om een blockchain eiland te worden altijd bestaan. Verwacht wordt echter dat het nog wel even gaat duren voordat de banken overgehaald zijn.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Niet alleen blockchain-technologie

Dat de banken zo sceptisch zijn over de blockchain-technologie komt echter niet door de technologie zelf. Vaak zijn deze zelfde banken namelijk ook sceptisch over andere opkomende technologieën, omdat deze zichzelf vaak nog niet bewezen hebben. Banken zitten hierom meerdere nieuwe en opkomende technologieën mogelijk in de weg.

Toch kan het belangrijk voor Malta zijn om opkomende technologieën te omarmen. Dit vanwege het feit dat dit simpelweg nieuwe investeringen aan zal trekken, iets wat nu ook al veelzijdig gebeurt op het eiland. Om deze investeringen vast te houden, moet er echter nog wel het een en ander gebeuren.


Overheid staat open voor blockchain

De overheid van Malta staat op hun beurt echter erg open tegenover de blockchain-technologie. In 2018 heeft deze overheid namelijk al een regelgeving aangenomen die enorm goed was voor de relatief nieuwe technologie. Dit in een poging om wereldwijd op te komen als hub voor zowel cryptocurrencies als de achterliggende blockchain-technologie.

Dit blijkt toch wel zijn vruchten te hebben afgeworpen. Een aantal van de grootste wereldwijde cryptocurrency exchanges hebben inmiddels hun hoofdkantoor namelijk in Malta gevestigd, waarbij te denken is aan Binance en OKEx.

Sindsdien is er een wisseling geweest in het land. De inmiddels voormalige premier Joseph Muscat is eerder dit jaar gestopt. Alhoewel de nieuwe regering heeft gezegd dat het van Malta een wereldwijde cryptohub wil maken, lijken de gemaakte stappen niet snel te gaan. Mogelijk komt dit echter door de gevolgen van de wereldwijde COVID-19-pandemie. Inmiddels hebben wel al meerdere cryptobedrijven officiële licenties ontvangen, dat eerder nooit gebeurde. Hiermee lijken ze langzamerhand toch kleine stappen te zetten. Het is op dit moment nog niet bekend wat de volgende stap in het land zal gaan zijn.