morgan stanley
Bitcoin

Bankgigant Morgan Stanley steekt $188 miljoen in Bitcoin ETF

Morgan Stanley, een van de grootste en belangrijkste banken ter wereld, heeft in het tweede kwartaal maar liefst $188 miljoen geïnvesteerd in de Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Fund (ETF) van BlackRock. 

Het nieuws komt kort nadat de financiële reus is begonnen met het adviseren van de kersverse Bitcoin-fondsen aan een selecte groep cliënten. Het laat zien dat Morgan Stanley grote stappen zet in de Bitcoin-wereld, waar het bovendien al jaren mee bezig is.

Morgan Stanley koopt aandelen van BlackRock’s BTC-fonds

Eerder vandaag kon je al in het Bitcoin nieuws lezen dat meer dan tweederde van de institutionele Bitcoin ETF-houders hun posities in het tweede kwartaal hebben behouden of vergroot. Deze gegevens komen voort uit de zogeheten 13F-meldingen die vermogensbeheerders met meer dan $100 miljoen aan beheerd vermogen elk kwartaal verplicht moeten indienen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De 13F-formulieren geven namelijk een overzicht van de effecten die in het bezit zijn van de instellingen. Uit de indiening van Morgan Stanley is gebleken dat het op 30 juni, de laatste dag van het tweede kwartaal, grofweg $188 miljoen aan aandelen in BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) in handen had. Dit komt overeen met een totaal van meer dan 5,5 miljoen IBIT-aandelen.

Na het eerste kwartaal onthulde Morgan Stanley ook al betrokkenheid bij de in januari gelanceerde Bitcoin ETF’s. De megabank had voor $269,9 miljoen geïnvesteerd in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), evenals $2,3 miljoen in de ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB).

In het tweede kwartaal heeft Morgan Stanley zijn GBTC-positie flink verkleind. In de recente indiening blijk tnamelijk dat het nog ‘maar’ $148.000 aan GBTC-aandelen had.

Bitcoin ETF’s adviseren aan klanten

Eerder deze maand kwam het nieuws naar buiten dat Morgan Stanley als een van de eerste Wall Street-banken de Bitcoin ETF’s heeft omarmd door haar financiële adviseurs toe te staan de fondsen aan te bieden aan bepaalde cliënten.

De 15.000 adviseurs mogen sinds vorige week de aandelen van de Bitcoin ETF’s van BlackRock en Fidelity aanbieden aan cliënten met een netto-vermogen van minstens $1,5 miljoen. De investeringen zijn bovendien uitsluitend beschikbaar voor belastbare beleggingsrekeningen en niet voor pensioenrekeningen.

Deze strategische zet van Morgan Stanley kan niet alleen leiden tot een grote kapitaalinstroom in de Bitcoin ETF-markt, maar zou ook het begin kunnen zijn van een bredere trend waarin andere grote banken het voorbeeld volgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt