Deutsche Bank
Bitcoin

Bankgigant voorspelt Bitcoin koers van $200.000 in 2025

Bankgigant Standard Chartered voorspelt dat de Bitcoin koers richting het einde van 2025 het niveau van 200.000 dollar kan aantikken; als we de Spot Bitcoin ETFs krijgen in Amerika en deze een succesvolle lancering kennen.

De bank verwacht dat er tussen de 437.000 en 1,32 miljoen Bitcoin in de ETFs zullen zitten aan het einde van 2024.

50 tot 100 miljard dollar aan ETF-instromen

“Als de ETF-gerelateerde stromen zich voordoen zoals wij verwachten, dan denken wij dat een niveau van 200.000 dollar richting het einde van 2025 mogelijk is”, aldus Standard Chartered hoofd digitale assets Geoff Kendrick en edelmetalenspecialist Suki Cooper in een rapport van 8 januari.

Vanaf de huidige koers van 46.762 dollar moet de Bitcoin koers ongeveer 4,3x over de kop om het niveau van 200.000 dollar te bereiken.

De bestuurders van Standard Chartered merken op dat de waarde van goud ETFs met 4,3 vermenigvuldigde binnen 7 tot 8 jaar na de lancering van de ETFs in november 2024.

“Wij verwachten dat de Bitcoin koers op vergelijkbare voet stijg als gevolg van de ETF-goedkeuring. Maar we verwachten dezelfde resultaten over een korter tijdsbestek; omdat wij denken dat de Bitcoin ETF markt zich sneller zal ontwikkelen”, aldus de zakenbank.

Belangrijk moment voor Bitcoin

De komst van de Spot Bitcoin ETF is volgens de analisten van Standard Chartered een gigantisch belangrijk moment voor Bitcoin en de normalisatie van de digitale munt als financiële asset.

Deze koersvoorspelling van 200.000 dollar voor het einde van 2025 is volgens de analisten van de bank ook in lijn met de 100.000 dollar die zij voor het einde van 2024 voorspellen.

Hoewel een groot deel van de focus van investeerders zich rond de Spot Bitcoin ETFs concentreert, zegt analist Jamie Coutts dat de focus nu op het netwerk zou moeten liggen.

Volgens Coutts is het netwerk van Bitcoin momenteel enorme actief en draagt deze daarom de hoogste relatieve waarde sinds de cyclus van 2016-2017. “Ondanks dat ligt de Bitcoin koers nog altijd 40 procent onder zijn piek. Ondergewaardeerd”, aldus Coutts.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?