crash
Bitcoin

Bearish? Mt. Gox verstuurt voor $700 miljoen aan Bitcoin

De failliete cryptobeurs Mt. Gox heeft opnieuw 12.000 Bitcoin naar een nieuw onbekend wallet-adres gestuurd in de eerste grote transactie sinds het einde van juli. Met die 12.000 Bitcoin gaat het om een kapitaal van ongeveer 709,4 miljoen dollar, dat naar een hiervoor nog leeg adres gestuurd is dat start met “1PuQB.”

Moeten we ons weer zorgen maken over koersdumps voor Bitcoin?

Hier gaan we weer

Naast de 12.000 Bitcoin nar het nieuwe adres, stuurde Mt. Gox ook nog 1.265 Bitcoin, ter waarde van 74,8 miljoen dollar, naar een adres dat start met “1Jbez.” Die wallet staat wel bekend als een wallet van Mt. Gox op het platform van Arkham Intelligence. Sinds dat moment zijn de fondsen niet meer in beweging gebracht.

Deze grote beweging zou kunnen betekenen dat Mt. Gox zich klaarmaarkt om meer Bitcoin naar zijn crediteuren te sturen. Dat zou een goede zaak zijn, want die mensen wachten als sinds 2014 op de Bitcoin die ze op het beursplatform hadden staan.

Inmiddels wachten deze mensen dus al 10 jaar op hun kapitaal. Alex Thorn van Galaxy Digital denkt echter dat slechts een klein deel van de fondsen bedoeld is voor crediteuren, namelijk de 74,5 miljoen dollar. De rest gaat volgens hem naar “verse cold storage” dat onderdeel is van de boedel van het bedrijf.

Hoe dan ook gaat het om de eerste grote move van Mt. Gox sinds 30 juli. Op dat moment verstuurde Mt. Gox 47.229 Bitcoin naar drie onbekende wallets over een tijdsperiode van drie uur.

Is dit slecht voor Bitcoin?

Het antwoord op die vraag is lastig te geven. Natuurlijk spelen de Bitcoin van Mt. Gox een rol. Maar de markt weet ondertussen wel dat ze eraan komen en zal in ieder geval niet meer snel schrikken van dit nieuws.

Een transactie van 700 miljoen dollar is behoorlijk, maar in principe moet Bitcoin dat allemaal wel kunnen opvangen. De dagelijkse handelsvolumes liggen immers een heel stuk hoger dan dat.

Echt goed is het natuurlijk niet voor de markt. Al staat er (hopelijk later dit jaar) nog een uitkering van FTX tegenover, die weleens beter kan uitpakken voor de markt. FTX gaat namelijk ongeveer 16 miljard dollar uitkeren aan zijn crediteuren.

Zij keren dus geen Bitcoin uit, maar Amerikaanse dollars. Die Amerikaanse dollars gaan naar mensen die eerder crypto kochten, waardoor het mogelijk is dat zij opnieuw die keuze maken met dat kapitaal.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins