Crypto crash
Bitcoin

Bearish signaal voor Bitcoin: miners verkopen voor $175 miljoen

Vanuit de mining-industrie is er een bearish signaal binnengekomen voor Bitcoin. Sinds de Bitcoin koers voorbij de 34.000 schoot eind oktober begonnen de miners met het verkoop van Bitcoin. Vanaf dat moment zijn er meer dan 5.000 Bitcoin, ter waarde van ongeveer 175 miljoen dollar, in de verkoop gegooid door de industrie.

BTC miners Newsbit

Waarom verkopen miners hun Bitcoin?

Het lijkt erop dat miners hebben geleerd van hun fouten, waarmee we natuurlijk doelen op de bullrun van 2021. Destijds besloten veel miners om niet te verkopen, mee te gaan in de hype en zelfs veel schulden op zich te nemen om hun hashing power te vergroten.

Dat ging goed, totdat de Bitcoin koers begon te dalen en we in een bearmarkt terechtkwamen.

Daarna kwamen veel miners in de problemen, omdat ze niet hadden verwacht dat de Bitcoin koers zou stoppen met stijgen op 69.000 dollar. Uiteindelijk bleek dat echter de top, terwijl veel mensen op dat moment al spraken over koersen van 100.000 dollar.

Wat dat betreft lijken miners nu een stukje wijzer en verkopen ze alvast wat van hun opbrengsten in de stijging, om te voorkomen dat ze bij onverwachtse dalingen zonder geld komen te zitten.

Correctie aanstaande voor Bitcoin

Gezien het gedrag van de miners is het goed mogelijk dat Bitcoin voor een correctie staat, zo waarschuwt ook de populaire analist Ali Martinez op Twitter.

Martinez baseert zich voor zijn analyse op de Tom Demark (TD) Sequential indicator van Bitcoin, die richting een correctie wijst op dit moment. De TD-Sequential indicator traceert een serie van prijspunten, om vervolgens naar mogelijke omkeerpunten te wijzen.

Op het moment van schrijven lijkt er van een omkering nog geen sprake, omdat de Bitcoin koers binnenklokt op het niveau van 37.241 dollar.

Als die omkering er komt, dan zouden we vanaf hier dus een kleine terugval moeten zien de komende dagen. Op zich zou dat ook helemaal niet erg zijn, omdat een asset nooit in een rechte lijn omhoog beweegt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13