Amerika, Capitool
Regulatie

Begrotingstekort VS dit jaar hoger dan 1,7 biljoen (!) dollar

De Congressional Budget Office (CBO) van de Verenigde Staten van Amerika zegt in een nieuw rapport dat het begrotingstekort van het land dit jaar 13 procent hoger uitvalt dan verwacht en boven de 1,7 biljoen dollar uitkomt in 2023. “Op basis van de schattig van het tekort van juli en de eerste schattingen van augustus en september, verwacht het CBO nu dat het totale tekort voor 2023 op 1,7 biljoen dollar komt, wat ongeveer 200 miljard meer is dan de eerdere schatting van mei.”

Wat betekenen dit soort ontwikkelingen voor Bitcoin?

Biljoenen dollars per jaar

Na 2023 schat het CBO dat het tekort van de Verenigde Statten zal oplopen van 1,6 tot 1,8 biljoen dollar per jaar; om vervolgens het getal van 2,9 biljoen dollar te bereiken in 2033. De tekorten zullen dus blijven groeien.

In een nieuw interview met CNBC zegt CBO-directeur Philip Swagel dat de Amerikaanse overheid voor een uitdagende en ongewone situatie staat.

“De economie herstelt. We zijn COVID-19 voorbij. De arbeidsmarkt begint er weer normaal uit te zien, maar ondanks dat zijn de tekorten gigantisch”, aldus Swagel.

Hoewel de economische groei de financiële situatie van het land zal verbeteren, zal dat volgens Swagel niet voldoende zijn om het gat te dichten. “Zelfs het meest optimistische scenario is niet voldoende om ons gezond te maken”, zo gaat hij verder.

Wat betekent dat voor Bitcoin?

Voor de Verenigde Staten is dit een gigantisch probleem, maar voor de Bitcoin koers lijkt dit goed nieuws. Dit betekent namelijk dat Amerika steeds meer schulden moet maken om de bestaande gaten te dichten, waardoor er steeds meer geld in omloop komt.

Amerika kan simpelweg geen hoge rentes dragen, dus de rente moet omlaag. Als de rente op dit niveau blijft, dan zullen de rentekosten op de schulden die Amerika al heeft (meer dan 33 biljoen dollar) compleet de pan uitrijzen.

Wat dat betreft zitten we met Bitcoin in een goede positie, waarin het een kwestie van tijd lijkt voordat de rentes moeten zakken, omdat Amerika anders een nog groter probleem heeft.

Hoe langer de huidige hogere rentes van kracht blijven, hoe groter het probleem voor Amerika wordt. Hierdoor zullen mensen op zoek gaan naar alternatieven voor de Amerikaanse dollar en dan is Bitcoin met zijn absolute schaarste van 21 miljoen eenheden natuurlijk extra interessant.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins