Ethereum
Ethereum

Bejamin Cowen voorspelt gigantische correctie voor Ethereum

De populaire crypto-analist Benjamin Cowen ziet het momenteel even niet zitten in Ethereum en verwacht dat de munt een gigantische correctie te wachten staat. In een nieuwe video van Cowen herhaalt hij zijn theorie dat Ethereum eerst terug naar “huis” moet keren, een term die hij gebruikt om de eerlijke waarde van de munt te omschrijven volgens de zogenaamde logaritmische regressieband.

Dat is een manier om de waarde van een asset te volgen, zonder de bubbel-data mee te nemen.

Welke Ethereum koers kunnen we verwachten?

Het middelste deel van de band ligt voor Ethereum op een koers van 934 dollar, terwijl het laagste deel op 644 dollar ligt. In de laatste cyclus (in 2020) kwam Ethereum uiteindelijk 33 procent onder de regressieband. Als gevolg daarvan denkt hij dat het interessant is om Ethereum in te kopen tussen de 400 en 600 dollar.

Volgens Cowen is het hoogst waarschijnlijk dat Ethereum het jaar afsluit met een lagere koers dan de beginprijs op 1 januari 2023. Dat zou hetzelfde patroon volgen als 2019, waarin Ethereum ook begon op 1.200 dollar.

Op het moment van schrijven handelt de munt van Vitalik Buterin op een koers van 1.674 dollar. Daarmee staat het project op een stijging van 2,20 procent voor de afgelopen 24 uur, maar staat er voor de laatste week nog een daling van 6,94 procent op de borden.

Gemengde reacties

Hoewel sommigen onder de video van Cowen heel positief op de analyse reageren en blij zijn met het verhaal van de analist; zijn er ook mensen die niet zo geloven in de theorie van Cowen dat Ethereum nog onder de koers van 600 dollar zal zakken.

Het voornaamste argument dat we zien tegen de theorie van Cowen is dat Ethereum nu een meer volwassen asset is en dat het om die reden onwaarschijnlijk is dat we nog zo ver weg zullen zakken als hij voorspelt.

Uiteindelijk hangt ook veel af van Bitcoin, want de Ethereum koers volgt grotendeels die van Bitcoin. Hoewel we dat ook nog maar moeten zien als Bitcoin een Spot Bitcoin ETF krijgt (en de rest natuurlijk niet).

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin maakt kans op Nobelprijs voor de economie in 2024
Ethereum-whale dumpt voor $113 miljoen aan ETH: Vertrouwen verloren?
Bijna een derde van alle Ethereum (ETH) gestaked: Sterk vertrouwen onder beleggers
Meer nieuws

Meest gelezen

Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
XRP maakt kans om Bitcoin in te halen volgens voormalig Ripple-directeur
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk