Regulatie Nieuws

Belangrijke economische data in aantocht voor Amerika, China en Europa

De Amerikaanse vastgoedmarkt, de Chinese productiviteit en de Europese inflatie staan voor deze week alledrie op het programma. Wat dat betreft lijkt het op macro-economisch gebied een belangrijke week te worden voor drie grootmachten.

De Amerikaanse economie

Voor ons als investeerders is de Amerikaanse economie op dit moment het belangrijkste. Daar kijkt de Federal Reserve immers het meeste naar als het gaat om hun eigen rentebeleid. Zolang de Amerikaanse economie overeind blijft, heeft de Federal Reserve de ruimte om de rente te verhogen en daarmee de inflatie te bevechten. Het vreemde is dat dit voor Bitcoin niet goed is, waardoor veel investeerders hopen dat er iets misgaat met de economie.

Ergens is dat natuurlijk een rare situatie, dat je als investeerder zit te hopen dat mensen werkloos worden of dat de huizenmarkt instort, omdat de centrale bank dan weer geld moet printen. Maar goed, dat is nu eenmaal hoe de kaarten geschud zijn. Deze week maakt de National Association of Home Builders de maandelijkse Housing Market Index bekend. Deze meet het sentiment van huizenbouwers in de Verenigde Staten. De afgelopen negen maanden is deze index overigens gedaald.

China en Europa

Natuurlijk spelen ook China en Europa een belangrijke rol op macro-economisch niveau. Deze week komen de Chinezen op dinsdagmorgen om 04.00u Nederlandse tijd met nieuwe cijfers over het bruto binnenlands product en de productiviteit van de industrie. Twee belangrijke cijfers die een goed beeld geven van de kracht van de Chinese economie.

Vanuit Europa krijgen we de inflatiecijfers van de Eurozone, waarvan wordt verwacht dat deze weer binnenkomen op 10,0 procent. Daarmee ligt de gemiddelde inflatie in Europa lager dan in Nederland, waar we helaas te maken hebben met een inflatie van ruim 14 procent. Geen goede zaak, maar wellicht zet het mensen aan het denken over de kracht en absolute schaarste van Bitcoin.

Regulatie nieuws

Verschillende Amerikaanse staten openen onderzoek naar crypto-leenplatform Genesis
Oezbekistan geeft eerste 2 cryptolicenties uit aan lokale cryptopartijen
Belgische toezichthouder: Bitcoin en Ethereum zijn geen effecten
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten