Regulatie

Belastingdienst Israël verstuurt herinneringen voor betalen crypto belasting

De belastingdiensten uit Israël hebben recentelijk een cryptocurrency-belasting ingevoerd. Hierom houden zij de crypto-markten nauwlettend in de gaten. Naar verluidt hebben ze nu in een reeks kennisgevingen bekend gemaakt dat crypto-eigenaren aan deze belasting moeten voldoen.


Voornamelijk houders van Bitcoin

Naar verluidt zijn voornamelijk de houders van Bitcoin degene die zo’n kennisgeving ontvangen. De recentelijke enorme prijsrally van Bitcoin zou dan ook een van de redenen kunnen zijn waarom er nu zo gehamerd wordt op het betalen van belasting over de top cryptocurrency. Hoe hoger de winsten, hoe meer belasting betaald zal moeten worden.

Door de wereldwijde COVID-19-pandemie zijn de inkomsten die normaliter over het jaar verdient worden aanzienlijk teruggelopen. Het gevolg hiervan is dat logischerwijs het betaalde belastingbedrag dit jaar lager uitvalt en hiermee ook het bedrag wat uitgegeven kan worden door de overheid. Verondersteld wordt dan ook doordat Bitcoin ruim over de $20.000 heen gegaan is, diverse handelaren hun winsten, of een deel hiervan gepakt hebben. Over dit bedrag moet belasting betaald worden, en dat ziet de belastingdienst nu graag gebeuren.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bitcoin-houders eerst, altcoin-houders volgen

Het is dan ook het meest voor de hand liggend om de houders van Bitcoin aan te spreken, want hier gaat enorm veel geld in om. Toch lijkt dit pas het begin te zijn van het gehele belastingplan, aangezien de populariteit van Bitcoin en zeker ook andere cryptocurrencies nog altijd aanzienlijk blijft toenemen.

Verwacht wordt dan ook dat binnenkort ook de Israëlische houders van altcoins benaderd zullen worden om alsnog hun belasting te betalen. Over de winsten die in Israël behaald worden via cryptocurrencies of andere digitale valuta’s, moet in het land 25% belasting betaald worden, tenzij de houder een werknemer van een commerciële onderneming is. Omdat deze personen dit voor hun werk doen zijn hier andere regels aan gebonden en hoeven zij vaak de belasting niet zelf te betalen, of slechts gedeeltelijk zelf.

Alhoewel het betalen van belasting over je crypto-winsten als negatief kan worden ervaren, laat dit wel zien dat cryptocurrencies in het land een grote stap hebben gemaakt wanneer gekeken wordt naar de regulatie ervan. Doordat de Israëlische overheid het nu belast, worden cryptocurrencies ook als daadwerkelijke investeringsklasse gezien én gereguleerd. Dit kan ervoor zorgen dat een grotere groep personen in de relatief nieuwe activaklasse gaan investeren, wat een positief effect zou kunnen hebben op de prijs ervan.