crash, aex koers, rood
Beurs

Belegger verandert $88K in $415 miljoen met Tesla, verliest alles en stapt naar de rechter

Een man die volgens de verhalen 88.000 dollar in 415 miljoen dollar veranderde, om vervolgens alles te verliezen, klaagt nu zijn investeringsfirma en adviseurs aan. Christopher DeVocht is van mening dat RBC Dominion Securities hem onvoldoende in bescherming nam en teveel ruimte liet voor speculatie met geleend geld.

Uiteindelijk werd dat DeVocht fataal en verloor hij daardoor honderden miljoenen dollars.

Van $415 miljoen naar niets

Het verhaal van Christopher DeVocht is bijna ongelooflijk. Hij ging van een bedrag van 88.000 dollar naar 415 miljoen dollar, wat natuurlijk al bijzonder is, maar om vervolgens weer terug te gaan naar nul; dat maakt het verhaal helemaal extreem.

DeVocht verdiende zijn kapitaal in de aandelenhandel door te handelen in opties voor het aandeel Tesla. De in Canada gevestigde man huurde vervolgens RBC in, die vervolgens adviseurs aan hem toewezen om DeVocht te helpen zijn vermogen te beschermen.

Zij hadden hem blijkbaar strategieën moeten aanraden om risico te minimaliseren. Dat laatste is zeker weten niet gelukt, want DeVocht is honderden miljoenen dollars verloren door de adviezen van RBC, als zijn claims kloppen natuurlijk.

Al blijft dit ook een bijzonder verhaal, want met zoveel kapitaal hoef je natuurlijk überhaupt geen risico meer te nemen. 415 miljoen dollar is namelijk zoveel geld dat het praktisch onmogelijk is om dat in één mensenleven op te maken.

Agressieve dalingen voor DeVocht in 2022

Het portfolio van DeVocht piekte op 30 november 2021 op 415 miljoen dollar, maar begon daarna agressief te dalen. In 2022 gingen Tesla en de bredere aandelenmarkt onderuit.

Daardoor was DeVocht gedwongen om veel aandelen Tesla te verkopen en leningen terug te betalen, wat er uiteindelijk voor zorgde dat hij zijn complete portfolio verloor.

Volgens DeVocht zijn die verliezen met name het gevolg van de slechte adviezen van RBC en Grant Thornton LLP.

“Zonder het inadequate verlies van de gedaagden […] zouden de eisers een aanzienlijk deel van hum vermogen hebben behouden en een financiële planning hebben uitgevoerd die niet zou hebben geleid tot het verlies van hun gehele vermogen”, zo claimt DeVocht.

Kun ziet dit verhaal vooral als een kans om eens te laten zien dat dergelijke verhalen dus niet alleen binnen de crypto-wereld voorkomen, maar dat het ook op andere plekken kan gebeuren. “Daar horen we vaak gewoon niets over”, aldus Kun.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Beurs nieuws

AEX krijgt duwtje na banenrapport VS, maar fundamentele zorgen blijven
AEX koers duikt omlaag door sterke Amerikaanse dollar
AEX koers stabiel, terwijl Bitcoin in de problemen zit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform