Ethereum crash, ether
Ethereum

Beleggers pessimistisch: Ethereum zal in 2024 geen nieuwe recordhoogtes halen

Ethereum (ETH) is al maanden een gemakkelijk doelwit voor critici. De koers van Ethereum stelt namelijk zwaar teleur, en ook de lancering van zijn eigen Amerikaanse spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) is allesbehalve verlopen zoals gehoopt. 

Terwijl het optimisme onder crypto-investeerders lijkt toe te nemen dat de langverwachte bullmarkt ieder moment kan losbarsten, zien crypto-wedders het nog somber in voor Ethereum.

85% kans dat ETH geen ATH bereikt dit jaar

Volgens crypto-voorspellingsplatform Polymarket is er namelijk een kans van maar liefst 85% dat Ethereum dit jaar geen nieuwe all-time high zal bereiken.

De hoogste prijs ooit van Ethereum is iets minder dan $4.900 en werd in november 2021 neergezet. Met een huidige prijs van $2.600 betekent dit dat de altcoin nog een lange weg heeft af te leggen om tot zijn record te komen. Om precies te zijn is er een prijsstijging van ruim 88% vereist.

Slechts 14% van de gebruikers van Polymarket denkt dat Ethereum hiertoe in staat is. Minder dan 1% heeft de onrealistische verwachting dat de altcoin dit kwartaal nog – dat over vier dagen afloopt – tot een all-time high stijgt.

Polymarket, gelanceerd in 2020, is gebouwd op de Ethereum (ETH) blockchain en biedt gebruikers de mogelijkheid om te wedden op verschillende gebeurtenissen. Gebruikers kunnen tokens kopen die “ja” of “nee” vertegenwoordigen voor specifieke uitkomsten, zoals prijsvoorspellingen of politieke gebeurtenissen.

De waarde van deze tokens verandert op basis van vraag en aanbod en weerspiegelt de kans die de markt toekent aan een bepaalde uitkomst. Wanneer het evenement is afgelopen, krijgen degenen die de juiste voorspelling hebben gedaan $1 per winnende token. Degene met de verkeerde voorspelling krijgt niets.

Onderzoekers houden vertrouwen

De bitcoin (BTC) koers bevindt zich al sinds maart van dit jaar in een neerwaartse trend – ook nu is deze nog altijd niet omgedraaid – maar Ethereum heeft het zwaarder te verduren. Het ETH/BTC handelspaar bereikte recentelijk zelfs zijn laagste punt sinds april 2021. 

Zelfs de langverwachte lancering van Ethereum spot ETF’s eind juli heeft de koers niet laten opbloeien. Deze fondsen hebben tot dusver een teleurstellende lancering gezien, met een gezamenlijke netto-uitstroom van meer dan $600 miljoen.

In eerder Ethereum nieuws kon je echter lezen dat onderzoekers van Steno Research denken dat Ethereum in rap tempo een ommekeer zal maken. De onderzoekers verwachten dat Ethereum flink zal profiteren van de renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank, en maken zich geen zorgen dat Ethereum de volgende bullmarkt wordt overgeslagen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ethereum nieuws

Ethereum (ETH) worstelt om $3.000-grens te herwinnen, maar er is hoop
IJzersterke dag voor Bitcoin en Ethereum ETF’s: $149 miljoen instroom
SEC stelt besluit uit: Ethereum ETF’s moeten wachten op goedkeuring voor optiehandel
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen