ethereum crash
Ethereum

Benjamin Cowen waarschuwt voor instorten van Ethereum

De populaire macro-analist Benjamin Cowen waarschuwt voor een potentiële ineenstorting van Ethereum (ETH) ten opzichte van Bitcoin (BTC), omdat hij ziet dat de markt voor altcoins tekenen van zwakte vertoont. In een nieuwe strategie-sessie deelt Cowen met zijn ruim 783.000 volgers op YouTube dat Ethereum volgens hem tot wel 45 procent kan dalen ten opzichte van Bitcoin.

Later dit jaar verwacht hij dan weer een herstel, maar eerst staat ons blijkbaar een diepe correctie te wachten.

Waar baseert Cowen dit op?

Cowen baseert zijn analyse op het feit dat Ethereum een serie van lagere hoogtepunten neerzet, in ieder geval op de korte termijn. “Ik herinner jullie eraan dat we over een langere periode een serie van hogere dieptepunten zagen, maar ook lagere hoogtepunten vanaf 2017. […] Vanaf de koers van 0,036 Bitcoin kunnen we wellicht weer speculeren over een soort herstel”, aldus Cowen over Ethereum.

Verder onderstreept Cowen dat de kans op een rally van Ethereum ten opzichte van Bitcoin van tafel is totdat de correctie echt voorbij is. Onthoud echter dat het verhaal van Cowen slechts één mening van een analist is, waarbij het fundamentele plaatje ook nog eens volledig buiten beschouwing blijft.

Cowen baseert zich vooral op technische analyse, terwijl er natuurlijk tal van factoren zijn die een rol spelen in dit verhaal. Denk bijvoorbeeld aan de Merge en EIP-1559, waardoor Ethereum op dit moment al deflatoir is, terwijl Bitcoin nog een inflatie van ruim 1,7 procent kent.

Aftellen naar de halving

Als we naar de gehele markt kijken, dan lijkt het vooral een kwestie van aftellen naar de halving van Bitcoin. Die staat op het moment van schrijven voor april 2024 op het programma. Op dat moment halveert de blokbeloning voor miners van de huidige 6,25 Bitcoin naar 3,125 Bitcoin per blok.

Dat zorgt ervoor dat de inflatie van Bitcoin halveert en in het verleden heeft dat tot nu toe altijd tot een bullrun geleid. Als de adoptie van Bitcoin doorzet en de vraag hetzelfde blijft, dan zorgt een daling van het aanbod logischerwijs voor een stijging van de koers.

Nu spelen ook macro-economische factoren een grotere rol en is het klimaat voor risico-assets wat verslechterd, waardoor de cyclus zich deze keer mogelijk wat anders uitspeelt. Uiteindelijk kan alleen de tijd ons leren wat er gaat gebeuren. De financiële wereld is een wereld waarin zekerheid niet bestaat.

Ethereum nieuws

Topanalist voorspelt forse stijging voor Ethereum: koers kan richting $2.800 bewegen
Gaat China $1,3 miljard aan Ethereum verkopen?
Vitalik Buterin maakt kans op Nobelprijs voor de economie in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Bitcoin koers zakt onder $60.000 terwijl de SEC opnieuw toeslaat
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk