Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bernstein: Bitcoin koers kan stijgen naar $90.000 als Trump weer president wordt

In november staan de Amerikaanse presidentsverkiezingen op het programma, waarin Republikein Donald Trump oog in oog zal staan Democraat Kamala Harris. Crypto-investeerders hopen met name dat Trump er met de overwinning vandoor zal gaan, omdat hij grootse plannen heeft voor de Amerikaanse Bitcoin- en crypto-industrie.

Analisten van vermogensbeheerder Bernstein zijn optimistisch over de impact van een mogelijke Trump-overwinning op de Bitcoin (BTC) koers. Volgens hen zou de vreugde onder crypto-investeerders direct zichtbaar zijn, met een verwachte koersstijging tot maar liefst $90.000 als Trump de meeste stemmen binnenhaalt.

BTC als ‘Trump Trade’

De Bitcoin koers is de afgelopen maanden al vaker een bepaalde richting ingeslagen door ontwikkelingen rondom Trump in zijn presidentsrace. De analisten van Bernstein noemen Bitcoin niet voor niets een ‘’Trump trade’’

Trump belooft er alles aan te doen om de Verenigde Staten de wereldleider in Bitcoin en crypto te maken, en dus zien crypto-liefhebbers hem maar al te graag weer aan het roer. 

Trump wil een einde maken aan de oorlog van Joe Biden tegen crypto en wil zelfs dat de Verenigde Staten de wereldleider wordt in Bitcoin en crypto. Zijn meest opmerkelijke belofte is om de gigantische stapel van meer dan 200.000 inbeslaggenomen Bitcoins onderdeel uit te laten maken van de Amerikaanse schatkist.

Hoewel Harris mogelijk meer open zou staan voor crypto dan haar voorganger Biden, is het lastig om tegen de praatjes van Trump op te boksen. In hoeverre Trump ook daadwerkelijk daad bij woord voert is natuurlijk onzeker, maar een overwinning van hem zou de Bitcoin koers in ieder geval de grootste boost geven.

Volgens de Bernstein-analisten zou Bitcoin dit jaar nog een prijs van $80.000 of $90.000 kunnen stijgen mocht Trump in november zegevieren. Echter denken zij dat Bitcoin het niveau rond $30.000/$40.000 kan gaan testen als Harris de 47e president van de VS wordt.

De analisten legden uit dat de crypto-industrie ‘’meer warmte’’ heeft ontvangen van de kant van Trump. “Hoewel leiders in de crypto-industrie meer open hebben gestaan voor de campagne van Harris en hopen op een meer constructief beleid, verwachten we dat het verschil tussen de twee politieke uitkomsten groot zal zijn,’’ zo schreven ze.

Ook Harris wil vriendelijker crypto-beleid

Harris heeft zich nog niet uitgesproken over de cryptosector. Ondanks haar politieke banden met Biden, die er de afgelopen jaren een puinhoop van heeft gemaakt, zou Harris echter beleid willen ondersteunen die de groei van de cryptosector stimuleert. 

Brian Nelson, topadviseur van de Harris-campagne, liet een tijdje terug weten dat een eventuele regering onder Harris zou streven naar duidelijke en stabiele crypto-regelgeving – wat een groot contrast vormt met het huidige beleid waarin de harde hand de voorkeur krijgt boven duidelijke richtlijnen. 

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Robert Kiyosaki voorspelt stijging van Bitcoin, goud en zilver
Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt