Ripple bank, xrp, bank
Ripple

Besloten SEC-vergadering wakkert speculatie aan over schikking met Ripple

De rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) beweegt zich gestaag naar een afronding, en de verwachtingen rondom een mogelijke schikking nemen toe.

Op 11 april stond er een besloten vergadering van de SEC gepland, wat leidt tot uitgebreide speculatie binnen de XRP-gemeenschap. De centrale vraag is of deze vergadering betrekking zal hebben op een schikking in de zaak tegen Ripple.

Een bekende XRP-fan, bekend als JackTheRippler, heeft speculaties aangewakkerd over een mogelijke schikking. De exacte details blijven echter onduidelijk. In de officiële verklaringen van de SEC wordt noch Ripple noch XRP expliciet vermeld.

De toegang tot de gebruikelijke gesloten deur vergaderingen van de SEC is beperkt tot een selecte groep topfunctionarissen van de SEC en enkele sleutelfiguren.

Een soortgelijke vergadering vond plaats in november, maar die leidde niet tot een schikking in de zaak tegen Ripple. Op 29 maart 2024 werd eveneens een schikkingsconferentie gehouden, maar tot op heden is er nog geen officiële update gegeven over wat daar besproken of besloten is.

SEC eist boete van bijna $2 miljard

Ripple heeft aangegeven open te staan voor een voorwaardelijke schikking met de SEC, waarbij de omvang van de schikking een bepalende factor zal zijn. Tot nu toe heeft de SEC echter geen interesse getoond in een dergelijke overeenkomst en lijkt een gerechtelijke oplossing te verkiezen.

Op 13 juli werd door de rechtbank bepaald dat de verkoop van XRP op beurzen niet onder de effectenwetgeving valt. Echter, Ripple is in andere aspecten wel schuldig bevonden aan overtredingen van deze wetgeving, specifiek het rechtstreeks aanbieden en verkopen van XRP aan institutionele klanten.

De zaak is momenteel in de fase van rechtsmiddelen, waarbij overwogen wordt welke straf passend is voor de overtredingen. De SEC heeft een boete van bijna $2 miljard voorgesteld voor Ripple. Ripple zal op 22 april 2024 zijn verdediging presenteren, gevolgd door een reactie van de SEC op 6 mei. Hierna zal de rechtbank een definitief vonnis vellen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

1 cruciale factor die de uitspraak in de Ripple vs SEC rechtszaak tegenhoudt
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
Update Ripple rechtszaak: Dit is waarom 20 mei belangrijk was
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?