garlinghouse
Ripple

Ripple reageert op dreigende SEC-boete van $2 miljard

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is sinds december 2020 verwikkeld in een juridisch gevecht met Ripple, het bedrijf achter de XRP token. In een laatste verzoek aan de rechter van New York vraagt de financiële toezichthouder nu om een boete van 1,95 miljard dollar voor Ripple.

Ripple niet blij met verzoek van SEC

Bij Ripple zijn ze uiteraard niet zo blij met het verzoek van de SEC om het bedrijf een boete van bijna 2 miljard dollar te geven.

Volgens de SEC is het momenteel veel te makkelijk voor partijen om de cryptomarkt op te gaan en dingen te doen die vergelijkbaar zijn met Ripple. Waarmee ze specifiek doelen op het uitgeven van tokens, zonder aan de regels te voldoen die daar volgens hen eigenlijk voor zouden moeten gelden.

Stuart Alderoty, het hoofd van de juridische afdeling van Ripple, waarschuwt het publiek alvast voor het verzoek dat de SEC bij de rechter zal indienen.

Wanneer is deze juridische ellende voorbij voor Ripple? Op dit moment zijn alle rechtszaken nog steeds een blok aan het been voor het bedrijf en mede om die reden presteert de token al jaren ondermaats ten opzichte van de rest van de markt.

Juridische oorlog sinds december 2020

De oorlog tussen Ripple en de SEC is inmiddels al ruim drie jaar aan de gang. Destijds was de SEC van oordeel dat Ripple illegaal XRP verkocht aan institutionele beleggers en particulieren.

Afgelopen juli was de in New York gevestigde rechter Analisa Torres het daar niet mee eens. Volgens haar was de verkoop van XRP bij beursplatforms en via algoritmen niet tegen de Amerikaanse wet. Alleen de institutionele verkopen van XRP volgden de wet niet, zo was haar oordeel.

“De SEC vraagt de rechter nu om te overwegen hoe makkelijk het is voor partijen binnen de cryptowereld om tokens te verkopen op een vergelijkbare manier; en verzoekt om een stevige boodschap uit te sturen dat dit niet de bedoeling is.”

Stuart Alderoty van Ripple is uiteraard kritisch op deze uitspraken en schrijft dat zijn bedrijf komende maand met een reactie komt op de motie van de SEC.

Nog 5 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om XRP of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 5 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Crypto-Analist: Zeldzame indicator voorspelt gigantische XRP stijging naar $3
ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten