Crypto miner
Bitcoin

Beursgenoteerde Bitcoin miners haalden voor de halving $2 miljard aan kapitaal op

Veel miners kozen er tijdens de zomer van 2021 voor om tijdens de bullrun met geleend geld hun operaties uit te breiden. Daardoor kwam een groot deel van die partijen in de problemen tijdens de bearmarkt van 2022 en gingen er zelfs behoorlijk wat failliet.

Nu hebben ze duidelijk geleerd van hun fouten, want voor de halving haalden beursgenoteerde miners voor 2 miljard dollar aan kapitaal op uit de markt.

10 van de 12 haalde geld op

10 van de 12 door BlocksBridge Consoluting geanalyseerde Bitcoin miners haalden kapitaal op via equity financing. Daarmee anticipeerden zij dus al op de omzetproblemen die na de halving vaak ontstaan.

Meteen na de halving gaat de omzet van miners immers gedeeld door twee. Om daarna op hetzelfde niveau te komen moet de koers dus verdubbelen. Nu was de Bitcoin koers behoorlijk gestegen in aanloop naar de halving, maar de miners kunnen alsnog wel een steuntje in de rug gebruiken van de koers.

Marathon Digital, CleanSpark en Riot Platforms haalden het meeste geld op het afgelopen kwartaal. Zij waren goed voor 73% van de opgehaalde fondsen. Aan het einde van maart stonden er bij deze miners 32.200 Bitcoin op de balans en hadden ze de beschikking over 1,33 miljard dollar aan cash.

“De financieringsactiviteiten lijken in Q2 te zijn afgekoeld. […] Dat gezegd hebbende, het getal ligt al hoger dan Q3 van vorig jaar”, aldus BlocksBridge Consulting.

Wat is equity financing?

Met equity financing haalt een bedrijf kapitaal op door aandelen van het bedrijf aan investeerders te verkopen. Deze tool kan een bedrijf in principe in iedere fase van zijn levenscyclus inzetten. Zodra een bedrijf beursgenoteerd is, kan het vrij eenvoudig nieuwe aandelen uitgeven om meer geld op te halen van investeerders.

Bitcoin miners gebruiken dit kapitaal vaak om nieuwe miners te kopen, technologische upgrades door te voeren, operationele kosten af te dekken en dan met name rondom de Bitcoin halving. Dat is immers het moment waarop hun omzetten een grote klap krijgen.

Opvallend is dat de aandelen van de meeste Bitcoin miners niet zo goed presteren in 2024. Neem bijvoorbeeld de resultaten van Marathon Digital.

Het aandeel van Marathon is vanaf het begin van 2024 met 5,50% gedaald, terwijl Bitcoin in die periode explosief is gestegen. Dat heeft wellicht ook met de halving te maken, waardoor mensen zich nu eenmaal wat minder aangetrokken voelen tot Bitcoin miners.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?
Coatue Management investeert $150 miljoen in Bitcoin-Miner Hut 8 Corp
Bitcoin-handelaren verliezen godsvermogen dankzij nieuwe crash
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?