Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Biden gaat voormalig Ripple-adviseur benoemen als OCC hoofd

Michael Barr, een voormalig Ripple-adviseur, zou Brian Brooks vervangen als Comptroller of the Currency.


Michael Barr wordt nieuw hoofd van OCC

Volgens een rapport van The Wall Street Journal, wordt van president Biden verwacht dat hij Michael Barr voordraagt als controleur van de valuta (Comptroller of the Currency). Net als zijn voorganger zou Barr zijn ervaring met cryptocurrencies meenemen naar het Office of the Comptroller of the Currency (OCC), een Amerikaans ministerie van Financiën dat nationale banken en kredietverenigingen reguleert.

Naast het werken aan bankhervormingen in de nasleep van de financiële crisis van 2008, toen hij adjunct-secretaris voor financiële instellingen bij de treasury was, werd Barr in 2015 namelijk benoemd tot adviseur van Ripple Labs.

“Ik ben verheugd om lid te worden van de adviesraad van Ripple Labs”, zei Barr destijds. “Ons wereldwijde betalingssysteem is zwaar verouderd. Ik denk dat innovatie in betalingen kan helpen om het financiële systeem veiliger te maken, de kosten te verlagen en de toegang en efficiëntie voor zowel consumenten als bedrijven te verbeteren. “


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Is dit goed nieuws voor Ripple?

De benoeming van de voormalig adviseur van Ripple is interessant. Zeker aangezien de SEC het bedrijf vorige maand heeft aangeklaagd voor meer dan $1 miljard. De vraag reist daarom bij de community of de benoeming van Barr een positief effect zal hebben voor Ripple Labs. Let wel, Barr staat niet langer vermeld als adviseur van het bedrijf.

Barr zou niet de eerste zijn die banden heeft met de crypto-industrie. Brian Brooks was voor zijn functie bij de OCC namelijk werkzaam als CLO bij Coinbase. Tijdens zijn korte termijn probeerde Brooks cryptocurrency in de reguliere financiële wereld te brengen. Laat in zijn ambtstermijn gaf de OCC richtlijnen dat banken blockchains en stablecoins konden gebruiken voor betalingsactiviteiten. Brooks kreeg echter wel te maken met tegenstand. Een aantal congresleden maakten bezwaar tegen zijn focus op cryptocurrencies.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten