Exchange Nieuws

Big Short auteur Michael Lewis bijna klaar met boek over Sam Bankman-Fried

Michael Lewis, de auteur van de bestsellers The Big Short en Moneyball, onthult dat hij bijna klaar is met zijn boek over Sam Bankman-Fried (SBF) en de ineenstorting van FTX van november 2022. De titel van het boek is Going Infinite: the Rise and Fall of a New Tycoon. Grappig genoeg was Lewis eind 2021 al bezig met SBF, omdat een vriend van hem een ontmoeting tussen de twee wilde regelen.

Op 19 mei was Lewis te gast als spreker en deelde hij de hoop dat het boek in oktober rond de start van de strafprocedure van SBF in Amerika uitkomt.

3 oktober

Een snelle zoekopdracht op Amazon leert ons echter dat het boek voor nu op 3 oktober moet uitkomen. Daarmee hopen Lewis en zijn uitgever natuurlijk mee te liften op de extra aandacht rondom de persoon SBF die zal ontstaan als de strafprocedure begint.

tycoon

Volgens de geruchten was Lewis in november 2022 ook al bijna klaar met het boek, totdat de beurs implodeerde en het verhaal een compleet andere wending kreeg. Wat zou het interssant zijn om de eerdere versie van het boek ook in handen te krijgen, zodat we kunnen zien hoe Lewis in eerste instantie over SBF dacht.

Het drama was de redding

Tijdens zijn toespraak op Bitcoin 2023 laat Lewis weten dat het drama rondom FTX uiteindelijk de redding van het boek is geweest. “Ik had dit gesprek met een aardig iemand die ik gebruikte als klankbord en hij zei: ‘Jouw probleem is dat je geen derde deel hebt. Je hebt de eerste twee delen, maar er is geen derde deel.’ En ik zei: ‘Daar heb je helemaal gelijk in. Ik weet niet hoe het moet eindigen.’ Een week later implodeerde FTX. Ik was zo dankbaar”, aldus Lewis.

Op zich is het vreemd om te horen dat iemand zo blij kan zijn met de implosie van FTX. Voor veel mensen betekende dit immers het totale opblazen van hun spaarvermogens. Maar de één zijn dood is de ander zijn brood zullen we maar zeggen.

Voor een schrijver die precies over dit onderwerp schrijft is het natuurlijk een enorme zeggen om er plotseling zoveel spektakel bij te krijgen. “Het moet lezen als een fictie. Als je niets weet over crypto. Als je niet weet wie Sam Bankman-Fried is. Dan zou je denken dat het allemaal verzonnen is”, zo sprak Lewis op Bitcoin 2023.

Verder liet Lewis ook nog weten dat hij een beetje Bitcoin had, maar dat die uiteindelijk allemaal zijn opgeslokt in het faillissement van FTX. Grappig genoeg is hij waarschijnlijk de enige FTX-gebruiker die juist rijker zal worden vanwege het faillissement van het beursplatform.

Exchange nieuws

KuCoin gooide voor miljoenen dollars aan Ethereum op de digitale brandstapel
Bybit kondigt vertrek uit Canada aan
De volgende grote crypto-trend volgens de CEO van Binance
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet