Non Fungible Token NFT
NFT

Bijna 7.000 NFT-projecten op Cardano-netwerk

Cardano (ADA) weet nog steeds in onder andere bekendheid te groeien in de NFT-ruimte, nadat ze enkele netwerkupgrades uitgevoerd hebben. Deze upgrades lijken hun vruchten af te werpen want er is bijna een nieuwe mijlpaal bereikt: de 7.000 NFT-projecten op het ADA-netwerk.

Nieuwe gegevens Cardano Daily

Naar verluidt zorgen 15 marktplaatsen wereldwijd voor een handelsvolume van ongeveer $459 miljoen. De grootste marktplaats voor Cardano blijkt JpegstoreNFT, met een aandeel van ruim 64%. Bovendien hebben gegevens van de 100 NFT-collecties op Cardano een marktkapitalisatie van zo’n $616 miljoen. Dit blijkt uit nieuwe gegevens afkomstig van Cardano Daily.

Realiseren van snelle & aanzienlijke groei

Alhoewel Cardano vrij nieuw is op de NFT-markt, wist het netwerk in korte tijd een aanzienlijke groei te realiseren. In deze lijn bereikte het platform ook een nieuwe mijlpaal na hun aankondiging van de plannen om de eerste NFT-leenservice te onthullen.

Dit zal gebeuren in samenwerking met Aada Finance, een platform voor het uitlenen van digitale activa. Verwacht wordt dat nog deze maand een eerste versie van deze service gelanceerd zal worden, wat het voor gebruikers mogelijk maakt om onderling activa uit te lenen en lenen via een unieke NFT-bond-techniek.

Met de nieuwe mijlpalen voor Cardano wordt een grote stap gezet in de richting van massale acceptatie in het crypto-ecosysteem. Sinds de oprichting van het platform heeft Cardano een enorme ontwikkeling doorgemaakt als onderdeel van zijn stap om een ‘Ethereum (ETH)-killer’ te worden.

De langverwachte hardfork

Een belangrijke reden voor de groei van het netwerk binnen de NFT-wereld is de aanstaande en langverwachte Vasil-hardfork. Na verschillende vertragingen heeft de Cardano-stichting bevestigd dat de upgrade gepland staat voor 22 september van dit jaar.

Voorafgaand aan deze upgrade blijft Cardano aanzienlijke activiteit registreren. Zo voegde het Cardano-netwerk op 5 september binnen 7 dagen meer dan $2,1 miljard aan marktkapitalisatie toe. Alhoewel het niet bekend is of deze lijn zich blijft door ontwikkelen zijn het momenteel wel goede tekenen. Het is als slot momenteel nog te vroeg om te zeggen wat voor effect de hardfork gaat hebben op de prijs van de digitale activa.

NFT nieuws

Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’