cardano, ada
Cardano

Bijna 96% van alle Cardano bezitters maken verlies

Volgens recente statistieken van het blockchain-analyseplatform IntoTheBlock bevinden de meeste Cardano (ADA) houders zich momenteel in een ongunstige positie; bijna 96% rapporteert verliezen. Deze ontwikkeling doet zich voor nadat ADA een jaarlijks dieptepunt heeft bereikt.

De bearish trend in de cryptomarkt lijkt een stevige greep te hebben op het smart contract platform. De doorlopende juridische strijd waarin crypto exchanges zoals Binance en Coinbase zijn verwikkeld met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft ook impact op ADA, aangezien de SEC deze als een effect beschouwt. Ondanks deze classificatie benadrukt Charles Hoskinson, mede-oprichter van Cardano, dat hun project niet het hoofddoelwit is maar eerder ongewild verstrikt is geraakt in een breder juridisch conflict. De markt lijkt echter terug te deinzen, een sentiment dat gereflecteerd wordt in een ADA prijs die daalde tot onder de $0,25.

De huidige lage waardering staat in schril contrast met de voortdurende positieve ontwikkelingen rond het netwerk. Analyseplatform Santiment plaatst Cardano op de derde plaats in termen van activiteit op GitHub, net achter toonaangevende spelers Polkadot en Kusama Network. Bovendien werkt softwarebedrijf Strica aan een veelbelovende nieuwe innovatie genaamd “Warp Transactions”, een hulpmiddel dat is ontworpen om ADA-transactiekosten drastisch te verminderen. Het zichtbare optimisme in ontwikkelingsinspanningen suggereert dat het platform, ondanks de huidige marktturbulentie, een rooskleurige toekomst voor ogen heeft.

Wat kunnen we verwachten?

Hoewel het huidige landschap overwegend negatief lijkt, brengt het ook een zilveren randje met zich mee. Gezien het feit dat veel beleggers die momenteel in het rood staan niet hebben verkocht, zou dit kunnen wijzen op een algemene weigering om te verkopen bij verdere kleine prijsdalingen. Dit zou een dempend effect kunnen hebben op potentiële verkoopdruk, waardoor er een fundament gelegd wordt voor stabilisatie of zelfs een herstel van de koers.

Bovendien kan de huidige dip in de markt worden gezien als een opportuun moment voor nieuwe en bestaande investeerders om hun posities te vergroten, daarbij uitgaande van een langetermijnvisie op groei. Dit sentiment lijkt gedeeld te worden door de gerenommeerde crypto-analist Szabo, die recentelijk voor $20.000 aan Cardano heeft toegevoegd aan haar portfolio, daarmee aangevend dat ze gelooft dat dit een van de gunstigste tijden kan zijn om de token te kopen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht ADA of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Crypto-analist voorspelt: Cardano koers kan stijgen naar 9 dollar
Dit is waarom de Cardano koers zo goed heeft gepresteerd de afgelopen week
Explosieve prijsstijging voor Cardano verwacht na Chang hard fork deze maand
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers