Bitcoin diamond hands
Bitcoin

Bijna een derde van Bitcoin niet verplaatst in vijf jaar: ‘Diamond Hands’ houden stand

Het Bitcoin (BTC) netwerk bestaat inmiddels al 15 jaar. In de loop van de tijd wisselen veel BTC-munten van eigenaar. Echter, hoe langer deze digitale munten worden vastgehouden, hoe waarschijnlijker het is dat ze in handen zijn van lange termijn investeerders.

Het blockchainanalyseplatform IntoTheBlock onderzocht dit en ontdekte dat bijna een derde van de totale Bitcoin-voorraad al meer dan vijf jaar niet is verplaatst.

Deze groep investeerders, die hun munten voor de lange termijn vasthouden, staat bekend als “diamond hands” omdat ze hun Bitcoin behouden, ongeacht de volatiliteit van de markt.

Deze beleggers hebben hun BTC sinds 2019 of zelfs eerder vastgehouden en zijn door verschillende turbulente periodes gegaan, zoals de COVID-19 crash, de bullmarkt van 2021 en de bear markt van 2022. Ondanks de recente rally die in 2023 begon, blijft deze groep grotendeels onaangedaan door de schommelingen in de markt.

Eerder dit jaar was er een lichte afname in de hoeveelheid Bitcoins die langer dan vijf jaar worden vastgehouden, doordat enkele oudere investeerders winst namen tijdens een marktstijging. Toch is deze indicator sindsdien weer gestabiliseerd, wat suggereert dat de meeste van deze investeerders vastbesloten zijn om hun munten niet te verkopen.

Nieuwe Bitcoin bullmarkt is nog steeds mogelijk

Of lange termijn investeerders er verstandig aan doen hun BTC vast te houden, zal de tijd leren. Voorlopig lijken de vooruitzichten echter gunstig, aangezien de kans op een recessie in de Verenigde Staten afneemt volgens recente economische gegevens. In het tweede kwartaal van 2024 groeide de Amerikaanse economie met 3,0%, wat ruim boven de verwachtingen lag. Ook steeg de persoonlijke consumptie met 2,9%, wat wijst op een gezonde vraag vanuit consumenten.

Hoewel sommige sectoren, zoals de huizenmarkt, tekenen van zwakte vertonen, schatten economen de kans op een recessie op slechts 30%. Dit kan erop wijzen dat de bullmarkt voor Bitcoin nog door kan gaan, zolang de vraag naar de cryptomunt blijft groeien.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt