Ethereum
Ethereum

Biljoenenfonds stelt dat Ethereum zwaar ondergewaardeerd is

De crypto-afdeling van het biljoenenfonds Fidelity Investments zegt dat Ethereum momenteel zwaar ondergewaardeerd is. In een nieuw onderzoeksrapport met de titel “Ethereum Investment Thesis”, zegt Fidelity Digital Assets dat de huidige supply van Ethereum van 120 miljoen stuks en de jaarlijkse transactiekosten van 6,8 miljard dollar een modelprijs voor Ethereum opleveren van 2.090 dollar per token.

Daarmee handelt Ethereum volgens hen ongeveer 28 procent onder de eerlijke prijs van de asset.

Ethereum is ondergewaardeerd

De fondsbeheerder zegt dat de waarde van Ethereum gecorreleerd is aan de activiteit op het netwerk en in het verlengde daarvan aan de gegenereerde transactiekosten, een getal waarvan Fidelity Digital Assets veel verwacht de komende zeven jaar. In 2030 verwacht het namelijk dat de jaarlijkse transactiekosten op Ethereum klimmen naar 20 miljard dollar.

“De aan Ethereum toegekende waarde is makkelijker te modelleren na de overstap op Proof-of-Stake. De vraag naar blokruimte kan worden gemeten via de transactiekosten. Die transactiekosten worden geburnd of aan validators overgedragen en leveren zodoende waarde op voor tokenhoudens.

Als gevolg daarvan zouden de transactiekosten en de waarde van Ethereum inherent aan elkaar verbonden moeten zijn op de lange termijn. Een toename van het aantal toepassingen op Ethereum creëert meer vraag naar blokruimte, wat hogere transactiekosten oplevert en meer waarde in de vorm van staking-beloningen voor de validators”, aldus Fidelity Digital Assets.

Gevaren voor Ethereum

Overigens ziet Fidelity Digital Assets niet alleen maar positieve ontwikkelingen voor Ethereum. Zo maakt het zich bijvoorbeeld zorgen over bepaalde vormen van schaalbaarheidstechnologie, die ervoor kunnen zorgen dat de relatie tussen de transactiekosten en de waarde van Ethereum op de schop gaat.

“De relatie tussen Ethereum en de waarde die het aan het netwerk geeft kan verzwakken als schaalbaarheidstechnologie de transactiekosten laten dalen, tenzij het volume toeneemt en daarmee die daling tenietdoet”, aldus Fidelity Digital Assets.

Op het moment van schrijven tikt de Ethereum koers binnen op 1.645 dollar en staat er voor de afgelopen 24 uur een plus van 0,50 procent op de borden. Daarmee heeft het project een market cap van 197 miljard dollar en staat het nog ver achter de 511 miljard dollar van Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin onthult cruciale plannen voor de toekomst van Ethereum
Inkomsten Ethereum stakers daalt drastisch: hoe komt dit?
Ethereum ETF gelanceerd in Australië: Wat maakt dit fonds uniek?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk