Changpeng Zhao (CZ)
Binance, Bitcoin

Binance CEO: Dit is wanneer de Volgende Bitcoin Bull Run van Start gaat

Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao heeft op 5 juli zijn voorspelling gegeven voor de volgende Bitcoin bull markt tijdens een ‘vraag me alles’ sessie op Twitter. In deze sessie behandelde CZ onder andere de intentie van BlackRock om de crypto markt te betreden, gaf hij updates over lopende regelgevende acties tegen de exchange en deelde hij zijn gedachten over de volgende bull run.

Historische Bull Cycles van Bitcoin

Zhao verduidelijkte dat de prijs van Bitcoin, gebaseerd op historische patronen, zich beweegt in cycli van vier jaar waarin een bullmarkt plaatsvindt. Dit inzicht heeft de CEO van Binance ertoe gebracht te verwachten dat dit patroon zich in de toekomst waarschijnlijk zal herhalen. Ondanks zijn erkenning dat de toekomst niet met zekerheid voorspeld kan worden, legde Zhao bijzondere nadruk op het aankomende ‘Bitcoin halving’ evenement dat in 2024 zal plaatsvinden. Gebaseerd op deze factoren, wees hij 2025 aan als het meest waarschijnlijke jaar voor het aanbreken van de volgende bullmarkt.

Het jaar na de Bitcoin halving is meestal het bullmarkt jaar.

– Changpeng Zhao

BlackRock’s Intrede in de Crypto Markt

In reactie op vragen over BlackRock’s recente beweging naar de arena van spot Bitcoin exchange-traded funds, reageerde CZ positief. Hij stelde dat deze stap “uitzonderlijk voordelig” is voor de crypto-industrie.

Na de officiële aankondiging van BlackRock op 15 juni waren er veel stemmen die hun zorgen uitten. Het leek erop dat de ambitie van grote traditionele financiële (TradFi) bedrijven haaks stond op het kernprincipe van Bitcoin als een gedecentraliseerd monetair netwerk.

Ondanks deze potentiële uitdaging, minimaliseerde Zhao de angst dat BlackRock een aanzienlijk deel van het marktaandeel van Binance zou kunnen innemen in de toekomst. Hij beschreef de gemeenschappelijke grond tussen de klantengroepen van beide entiteiten als “beperkt”.

Zhao verwelkomde de toename van nieuwe spelers in de crypto-wereld en zei: “Het is bemoedigend dat degenen die momenteel geen deel uitmaken van de crypto-sector, maar wel interesse tonen, extra deelnemers naar de crypto-wereld brengen. Zullen zij met ons concurreren om een deel van onze huidige gebruikers? Ja, mogelijk een beetje. Maar als we onze klantenbasis objectief bekijken, is de overlap gering.”

Binance bereidt zich voor op zeer hoge hadelsvolumes

Zhao onthulde dat de groeiende institutionele interesse en de naderende halvering van Bitcoin de twee hoofdfactoren zijn die Binance stimuleren zich te “voorbereiden op grotere handelsvolumes” in de komende anderhalf jaar.

Deze verklaringen van Zhao volgen op de hielen van de lovende opmerkingen over Bitcoin door Larry Fink, CEO van BlackRock, slechts enkele uren eerder. Fink prees Bitcoin als een “internationaal actief” en suggereerde dat het kan dienen als een beschermingsmechanisme tegen inflatie en de devaluatie van bepaalde fiat valuta’s. Deze positieve kijk op Bitcoin door invloedrijke figuren als Fink draagt verder bij aan de institutionele interesse die Zhao aangeeft als een belangrijke drijvende factor voor toekomstige handelsvolumes op Binance

Lopende Regelgevende Acties tegen Binance

Tijdens de Twitter Space, werd Zhao ook ondervraagd over de status van de regelgevende acties tegen zijn exchange. Hoewel hij erkende dat hij niet in details kon treden, zei Zhao dat hij en Binance op zoek zijn naar “de meest snelle, redelijke en voor beide partijen aangename oplossing mogelijk.

Overstappen naar Bitvavo: Bonus en Voordelen

Als gevolg van regelgevingsproblemen wordt Binance gedwongen zijn activiteiten in Nederland te staken, aangezien het niet voldoet aan de lokale wetgeving. Dit heeft geleid tot een stroom van klanten die de overstap maken naar Bitvavo, de Nederlandse crypto-beurs. Ter stimulatie biedt Bitvavo een aantrekkelijke bonus aan van maximaal 500 euro voor nieuwe klanten die overstappen.

Daarnaast biedt een samenwerking tussen Newsbit en Bitvavo een speciale deal. Meld je aan bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis, en betaal geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Zo wordt het overstappen naar Bitvavo nóg aantrekkelijker!

Bitcoin nieuws

Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?
Coatue Management investeert $150 miljoen in Bitcoin-Miner Hut 8 Corp
Bitcoin-handelaren verliezen godsvermogen dankzij nieuwe crash
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?