Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Binance CEO laat de geruchten over een nieuwe stablecoin op Terra 2.0 onderzoeken

De CEO van Binance roept zijn Exchange-onderzoeksteam op om ‘FatMan’s’ beschuldigingen over Terra 2.0 te onderzoeken.

Terra weer in opspraak

Terra komt weer in een slecht daglicht te staan, en dit keer zijn de populaire Binance Exchange en zijn CEO erbij betrokken. ‘FatMan’ op Twitter is de meest prominente Terra criticus. Hij is zo streng voor Terra dat het tijdschrift Fortune naar zijn tweets verwees tijdens het interviewen van de CEO van Binance.

Dit volgt op een eerdere onthulling door FatMan over Terra. In een nogal uitgebreide Twitter-thread beweerde hij dat Terra markten manipuleerde en mensen miljarden liet verliezen terwijl ze exchanges en andere externe facilitators afbetaalden. FatMan noemde de president van Jump, Kanav Kariya, een marionet en beschuldigde hem van het leiden van een geheime groep.

Vervolgens richtte FatMan het vizier op de CEO van crypto-exchange FTX. Hij beschuldigde hem van het faciliteren van een 30% handshake-deal met Serum, een DEX-platform, waarbij Jump betrokken zou zijn.

Terra VIP’s zoals @stablekwonand@stablechenv hebben het perfecte eiland voor zichzelf gecreëerd waar ze onbezwaard beloningen hebben verdiend via handel met voorkennis, tokenomics-aanpassingen en toegangsdrempels.

Aldus FatMan.

De criticus beweerde ook dat Terra geen plannen had om kleine investeerders te compenseren die hun geld verloren bij de Terra-crash.

“CZ heeft het gezien”

Nu is de CEO van Binance, CZ, duidelijk naar voren gekomen tijdens het interview met Fortune. Hij heeft gezegd dat de exchange, inclusief hij, de beschuldigingen over Terra heeft gevolgd en is overgegaan tot het vormen van een onderzoeksteam om de beweringen vast te stellen.

Volgens CZ is Binance geen politie, maar binnen Binance hebben ze een onderzoeksteam dat veel gegevens heeft om te analyseren en feiten uit te halen. De exchange werkt waar nodig ook nauw samen met lokale handhavingsinstanties van over de hele wereld.

Ik heb ons team gevraagd om elk van die beschuldigingen van FatMan te onderzoeken. Ik zei dat ze moesten kijken, op basis van de gegevens die we hebben, en als we conclusies kunnen trekken, moeten we die delen met de politie. Tot op heden kunnen we geen van de beschuldigingen bevestigen of ontkennen. Maar we moeten de gemeenschap helpen om slecht gedrag op te sporen en te stoppen. Dus dat soort analyses doen we.

Aldus CZ.

In een interessante wending tweette FatMan een thread. Deze keer beweerde hij dat Binance.US een vrij zwak proces heeft voor het uitvoeren van due diligence en het handhaven van de veiligheid. Binance.US is de in de VS gevestigde tak van Binance Exchange. De beweringen van de criticus leken bedoeld te zijn om de bewering van CZ te betwisten dat de Binance-exchange in staat was Terra te onderzoeken.

Terra vast in juridische gevechten

Naast de genoemde onderzoeken waarbij Binance betrokken is, worden Terraform Labs en Do Kwon al geconfronteerd met toenemende juridische problemen in Zuid-Korea. De Zuid-Koreaanse belastingautoriteiten willen ongeveer $78 miljoen aan onbetaalde belastingen innen van Do Kwon en zijn bedrijf .

Het parlement van het land heeft Do Kwon onlangs gedagvaard om voor wetgevers te verschijnen. Hij moet dan uitleggen wat leidde tot de ineenstorting van Terra.

De CEO van Binance was zelf ook geen fan van het plan van Do Kwon om Terra 2.0 te creëren. Ten eerste bekritiseerde hij de creatie van meer Luna (nu Luna Classic) tokens toen de crash plaatsvond. Hij was van mening dat Terra tokens had moeten vernietigen om het aanbod te verminderen en de prijs op te krikken.

Van zijn kant heeft Binance stappen ondernomen om de Luna-handel op te schorten. In een vervolgartikel zei CZ het volgende over Terra’s beslissing om meer tokens te minten:

De meest domme ontwerpfout is te denken dat het minten van meer activa de totale waarde ervan zal verhogen.

Enkele dagen later kondigde Binance zijn ondersteuning aan voor Terra 2.0 en de daaropvolgende airdrop van Luna 2.0. Andere exchanges ondersteunden het ook.

Exchange nieuws

KuCoin lanceert EUR handelsparen om het handelen in Crypto makkelijker te maken in Europa KuCoin lanceert EUR handelsparen om het handelen in Crypto makkelijker te maken in Europa

Newsbit Gisteren 16:33 u leestijd 2 – 2 min

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Cryptobeurs FTX overweegt Robinhood over te nemen Cryptobeurs FTX overweegt Robinhood over te nemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten