Binance
Exchange

Binance doet nog altijd mee aan Twitter-deal van Elon Musk

Binance blijft waarschijnlijk meedoen aan de overname van Twitter door Elon Musk, waar het eerder 500 miljoen dollar voor vrijmaakte. Er was even een periode van onduidelijkheid over de deal, maar op dit moment lijkt het erop dat alles doorgang zal vinden en Musk binnenkort de aandelen van het bedrijf in handen krijgt.

Ik denk het wel

Changpeng Zhao, de flamboyante CEO van Binance, werd tijdens de Future Investment Initiative in Riyadh, Saudi-Arabië, gevraagd of hij nog meedoet aan de deal. “Ik denk het wel”, zo antwoordde hij op die vraag. Zo zie je maar hoe mensen in die wereld ook niet altijd weten wat er gaande is. Ergens is het natuurlijk opvallend als Changpeng Zhao “ik denk het wel” antwoord op de vraag of hij nog steeds voor 500 miljoen dollar meedoet aan de deal van Musk.

Changpeng Zhao beloofde in april mee te doen aan de deal, waarmee hij zich bij een handjevol andere crypto-bedrijven aansloot. Onder andere Fidelity Management en Sequoia Capital staan op de lijst om mee te doen aan de miljardendeal van Musk. Eerder dit jaar schijnt Musk verschillende mensen uit de industrie bericht te hebben over zijn plannen om Twitter meer decentraal te maken.

Brug tussen social media en Web3

Voor Binance is de deal een mogelijkheid om een brug te slaan tussen social media en Web3. Changpen Zhao gaf later echter aan dat de steun van zijn beursplatform alleen blijft staan als Musk daadwerkelijk de deal doorzet. “Als hij niet meer meedoet, dan zijn wij er ook klaar mee”, aldus de Binance CEO tijdens een interview in juni.

Musk trok bijna de stekker uit het geheel, omdat Twitter er volgens hem niet in slaagde om voldoende duidelijkheid te geven over het aantal bots en spam-accounts op het platform.

Vanuit Twitter zorgde dat echter voor een enorme juridische druk op Musk, die zich daardoor gedwongen voelde om de deal alsnog doorgang te laten vinden. Het is nu de bedoeling dat alles komende vrijdag in kannen en kruiken is. Als dat niet lukt, dan loopt Musk het risico dat hij zichzelf weer in de rechtszaal terugvindt met Twitter.

Exchange nieuws

Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao, veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf
Voormalig Binance-topman voor de rechter: Risico op gevangenisstraf
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?