Hack, Ripple

Binance heeft $4,2 miljoen aan XRP bevroren afkomstig van hack op Chris Larsen

De cryptocurrency-beurs Binance heeft $4,2 miljoen aan XRP-tokens geblokkeerd, die betrokken waren bij een aanzienlijke diefstal van $112 miljoen uit de persoonlijke wallet van Chris Larsen, de medeoprichter van Ripple, op 31 januari. Dit voorval staat te boek als de grootste hack die tot op heden in 2024 heeft plaatsgevonden.

Richard Teng, CEO van Binance, kondigde op het socialemediaplatform X aan dat de exchange met succes het adres van de hacker had geblokkeerd. Hij sprak zijn dank uit aan de on-chain onderzoeker ZachXBT en het Ripple-team voor hun cruciale steun en samenwerking in deze inspanning.

Het is cruciaal te benadrukken dat Ripple als organisatie niet het slachtoffer is geworden van een hack; de inbreuk betrof uitsluitend de persoonlijke wallet van Chris Larsen. Aanvankelijk deden geruchten de ronde dat de beveiliging van Ripple zelf was geschonden, wat onterecht leidde tot berichtgeving over een vermeende hack van de XRP-token.

Echter, Larsen heeft duidelijk gemaakt dat deze beveiligingsinbreuk alleen zijn persoonlijke accounts betrof en geen enkele impact had op de infrastructuur of de operationele veiligheid van Ripple.

213 miljoen XRP gestolen

Larsen onthulde dat de inbreuk resulteerde in het verlies van 213 miljoen XRP uit zijn persoonlijke bezittingen. Hij voegde toe dat Ripple momenteel samenwerkt met verschillende cryptocurrency-exchanges om het adres van de hacker te blokkeren en heeft de politie ingelicht.

De hacker ondernam pogingen om 213 miljoen XRP, met een waarde van $112,5 miljoen, wit te wassen door transacties uit te voeren op meer dan zes exchanges, waaronder MEXC, Gate.io, Binance, Kraken, OKX, HTX, en HitBTC.

Hoewel Binance erin is geslaagd om een deel van de illegaal verkregen fondsen te beveiligen, is het nog niet bekend of andere beurzen, zoals OKX en Kraken, activa die met de hack verband houden hebben geïdentificeerd of in beslag hebben genomen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple gaat samenwerken met Silicon Valley bedrijf
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Enorme prijsstijging
Ripple veroorzaakt onrust met enorme XRP-transacties ter waarde van $217 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen