Exchange

Binance heeft handel in Russische roebel gelanceerd

De grootste cryptocurrency exchange ter wereld, genaamd Binance, heeft op 30 oktober de handel is Russische Roebel van start laten gaan. Hierdoor kunnen gebruikers Roebels storten en opnemen.


Roebel handel is van start gegaan

Minder dan twee weken na de aankondiging van Binance om met fiat handel te starten, onthulde CEO Changpeng Zhao, dat roebel handel vanaf nu mogelijk is.

De CEO van Binance vertelt in de tweet dat de Russische roebel in stilte is vrijgegeven. Ook liet Changpeng Zhao zich gisteren zeer positief uit over Rusland. Hij vertelde tijdens een conferentie namelijk dat Rusland op dit moment de belangrijkste markt is voor Binance.

De CEO liet tijdens de conferentie weten dat Binance in gesprek was met banken in Rusland om een fiat-gateway mogelijk te maken. Schijnbaar is dat nu dus gelukt en kan de dienst live.


Binance & Rusland zijn goede combinatie

Dat Rusland een grote markt is voor Binance is dus wel duidelijk. In een interview werd er aan Changpeng Zhao gevraagd naar het aantal gebruikers in Rusland. De CEO van Binance suggereert dat het aantal aanzienlijk was en zei:

“Rusland staat zeker in de TOP-10. Ons gebruikersbestand lijkt sterk op de geografische distributie van Bitcoin-houders. ”

Binance is, volgens een enquete van Forklog, de meest populaire crypto exchange in Rusland. Bijna 60% van de respondenten beweert Binance te verkiezen boven andere crypto exchanges.

Wat precies de trigger is voor de Russische consument om massaal voor Binance te kiezen is niet helemaal duidelijk. Zhao vertelt dat het enige wat Binance doet is de taal van de exchange aan te passen.

Opvallend is dat de crypto industrie niet gereguleerd is in Rusland. Op 22 oktober uitte Zhao zijn vertrouwen dat het wetsvoorstel voor het reguleren van digitale valuta in de Rusland in de nabije toekomst zal worden aangenomen.