Binance Logo
Exchange

Binance in vergevorderde onderhandelingen om meerderheid in Zuid-Koreaanse beurs Gopax te verkopen

De cryptocurrency-exchange Binance is naar verluidt in de laatste fase van onderhandelingen met de Zuid-Koreaanse cloudserviceprovider Megazone om een meerderheidsbelang in de lokale beurs Gopax te verkopen. Dit meldde het Zuid-Koreaanse persbureau The Chosun Ilbo op 11 juli.

Terugbrengen van belang naar 10%

Volgens het rapport is Binance van plan om zijn belang van 72,6% in Gopax terug te brengen tot slechts 10%. Een anonieme insider binnen de branche, gerelateerd aan Gopax, suggereert dat Binance deze verkoop stimuleert om de bestuursstructuur te verbeteren, zoals vereist door lokale financiële autoriteiten.

Het nieuws over de verwachte verkoop volgt op eerdere rapporten over Binance’s plannen om zijn belang in de Zuid-Koreaanse beurs te verminderen sinds de aankondiging van de overname begin 2023. In februari 2023 kondigde Binance aan een belang van 72,26% in Gopax te hebben verworven, met ambitieuze plannen om terug te keren naar de Zuid-Koreaanse markt na het beëindigen van meerdere activiteiten in het land in 2021.

Echter, de kapitaalinjectie werd uiteindelijk geblokkeerd omdat de Zuid-Koreaanse financiële autoriteiten weigerden de wijziging van de grootste aandeelhouder goed te keuren. Regelgevingsproblemen van Binance in de Verenigde Staten en een rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission hebben ook bijgedragen aan de sceptische houding van de Zuid-Koreaanse autoriteiten in 2023.

Verlengen van accountcontract bij de Jeonbuk Bank

Deze nieuwe details over de verkoop komen slechts enkele weken voordat Gopax naar verwachting in augustus zijn real-name accountcontract bij Jeonbuk Bank zal verlengen. Dit contract, dat in augustus 2022 werd getekend voor een periode van twee jaar, loopt af op 11 augustus 2024.

Gopax werd, net als vele andere bedrijven in de crypto-industrie, zwaar getroffen door de ineenstorting van de FTX-crypto-uitwisseling van Sam Bankman-Fried in november 2022. Kort na de ineenstorting van FTX werd Gopax gedwongen om de opnames van hoofdsom- en rentebetalingen in zijn gedecentraliseerde financiële dienst te stoppen, mede door producten van het inmiddels failliete crypto-leningbedrijf Genesis Global Capital.

Voor het faillissement was het moederbedrijf van Genesis, Digital Currency Group, de op een na grootste aandeelhouder van Gopax en een belangrijke zakenpartner. Volgens The Chosun Ilbo bedroeg de totale schuld van Gopax in april 2024 ongeveer 118,4 miljard Zuid-Koreaanse won (86 miljoen dollar).

Exchange nieuws

Bitget rapporteert kapitaalinstroom van $700 miljoen en groeiend websiteverkeer in Q2 2024
Goed crypto nieuws? FTX terugbetalingen van $16 miljard starten waarschijnlijk in december
Bitfinex gaat investeerders terugbetalen vanwege onvoldoende financiering Hilton Hotel-project in El Salvador
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen