Binance, crypto beurs
Exchange

Binance keert terug naar Indiase app stores na 7 maanden verbod

Na een verbod van 7 maanden is de crypto-exchange Binance opnieuw beschikbaar in de Indiase Google Play Store en Apple App Store. Het verbod werd opgelegd omdat Binance de lokale regelgeving niet naleefde.

Binance geregistreerd bij de Financial Intelligence Unit India

Vanaf 15 augustus kunnen crypto-investeerders in India weer gebruikmaken van de Binance-website en de bijbehorende Android- en iOS-apps. Binance heeft bevestigd dat het bedrijf zich heeft geregistreerd bij de Financial Intelligence Unit India (FIU-IND), een vereiste voor alle crypto-exchanges die in India actief willen zijn en zich willen conformeren aan de anti-witwaswetgeving.

De FIU-IND, de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor het verzamelen van inlichtingen over financiële misdrijven, had in januari de toegang tot de website en mobiele applicaties van Binance en acht andere crypto-exchanges geblokkeerd omdat zij niet aan de wettelijke registratie-eisen voldeden.

In april kwam een onbevestigd rapport naar buiten waarin werd gesuggereerd dat Binance bereid was een boete van 2,25 miljoen dollar te betalen die door de FIU was opgelegd wegens eerdere niet-naleving, om zo weer actief te kunnen worden in India. Hoewel Binance zich nu heeft geregistreerd bij de Indiase overheidsinstantie, is er geen bevestiging of de beurs de boete daadwerkelijk heeft betaald.

Registratie is belangrijke mijlpaal

Binance noemde de registratie in India een belangrijke mijlpaal en benadrukte dat het land tot de top vijf behoort qua transactievolume in het wereldwijde crypto-ecosysteem. Door de registratie kan Binance nu in India beleid implementeren tegen witwassen en de financiering van terrorisme.

“Onze afstemming op de Indiase regelgeving stelt ons in staat om onze diensten beter af te stemmen op de behoeften van Indiase gebruikers,” aldus een woordvoerder van Binance. “Strenge naleving van regelgeving is een fundamenteel onderdeel van onze bedrijfsstrategie, gericht op het bevorderen van een veilige, transparante en efficiënte omgeving.”

Voorafgaand aan de herintreding op de Indiase markt ontving Binance in april al een crypto-licentie in Dubai, nadat mede-oprichter Changpeng Zhao zijn stemrecht in de lokale entiteit van de beurs had opgegeven, aldus een rapport van Bloomberg.

Exchange nieuws

Duitse overheid sluit 47 crypto-exchanges wegens betrokkenheid bij witwaspraktijken
$CATI en $HMSTR komen op Bybit: Nieuwe games op de TON Blockchain
Bitget sluit miljoenencontract met La Liga als officiële cryptopartner
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom