Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Binance krijgt groen licht van Canada en Bahrein

De populaire crypto-exchange heeft een licentie gekregen van de Centrale Bank van Bahrein om te opereren als een crypto serviceprovider in het Koninkrijk Bahrein. Volgens de aankondiging is de goedkeuring een primeur voor Binance in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.


Wereldwijde uitbreiding

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), heeft laten weten dat de goedkeuring van nationale regelgevers essentieel is om vertrouwen op te bouwen in crypto en blockchain. Daarnaast is de goedkeuring nodig om massale acceptatie voor crypto te bewerkstelligen. Abdulkarim Haji, de directeur licenties bij de centrale bank van het land, zei het volgende:

”Als het gaat om licenties, is het een kwestie van formaliteiten.”

Verder benadrukte hij dat Bahrein de ideale locatie is voor Binance om zijn hoofdkantoor te vestigen. Naast Bahrein heeft Binance ook een crypto financieringslicentie verkregen in Canada, opgenomen als Binance Canada Capital Market. De nieuwe dochteronderneming van de exchange zal fungeren als een geldservicebedrijf.

Changpeng Zhao bevestigde de licentie op Twitter. Hij zei dat het bedrijf ernaar uit kijkt om zijn klantenondersteuningsteam uit te breiden.

Vrijdag vroeg de crypto exchange FINTRAC een MSB licentie aan, ook deze werd maandag goedgekeurd. De huidige financiële licentie van de exchange verloopt op 31 december 2024.


Focus op het Midden-Oosten

Bahrein is een voorloper in de sector van digitale assets. Rain Financial werd het eerste crypto platform met een licentie in de regio nadat het in 2019 toestemming had gekregen van de centrale bank van het land om er te opereren. In januari verlengde de monetaire autoriteit van Bahrein een licentie voor het in Manama gevestigde CoinMENA.

De beslissing van Binance weerspiegelt de toegenomen focus van het bedrijf op het Midden-Oosten. Het bedrijf werd onlangs de eerste crypto exchange die toetrad tot de nieuwe crypto hub die is opgericht door de Dubai World Trade Center Authority.

De crypto valuta exchange blijft zich dus uitbreiden naar nieuwe landen. Maar ondanks de goedkeuring van regelgevende instanties kwam er ook ernstige kritiek, waarschuwingen en boetes van verschillende autoriteiten.

Onlangs kreeg Binance Turkije een boete van $750.000 opgelegd door de Financial Crimes Investigation Board voor het niet voldoen aan de vereisten voor financiële toezichteisen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten