Binance
Exchange, NFT

Binance lanceert AI-gedreven NFT-generator

Binance, de grootste crypto exchange van de industrie, lanceerde op 1 maart een door kunstmatige intelligentie gedreven NFT-generator. Het project draagt de naam Bicasso en maakt het voor gebruikers heel eenvoudig om kunstwerken te genereren. In de eerste 2,5 uur genereerden gebruikers al 10.000 NFTs met de technologie.

Changpeng Zhao is enthousiast

Het zal je niet verbazen dat Changpeng Zhao, de CEO van Binance, enorm enthousiast is over de introductie van Bicasso. “Jullie kunnen nu je creatieve visie in NFTs veranderen met behulp van kunstmatige intelligentie. De eerste pilot van Bicasso is compleet met 10.000 NFTs in 2,5 uur tijd. Door de drukte was de AI een beetje gestrest, maar het kan nu op adem komen”, aldus Changpeng Zhao.

In de tweet van Changpeng Zhao plaatst hij ook meteen enkele van zijn ‘eigen’ creaties met de kunstmatige intelligentie. Zoals het een waar CEO betaamt zijn dat natuurlijk zelfportretten van de grote man bij Binance.

Het systeem van Binance lijkt in zekere zin op andere AI-platforms als DALL-E. Gebruikers kunnen bestaande foto’s in de kunstmatige intelligentie stoppen of zelf input geven om de programma uit het niets een nieuw kunstwerk te laten creëren.

Niet doorverkopen

Het gaat overigens nog om een beta-versie van het kunstmatige intelligentie, waardoor gebruikers die nu al NFTs maakten deze niet mogen doorverkopen. Ook de afbeeldingen waren onderdeel van de pilot.

Dat weerhield gebruikers er niet van om hun creaties op Twitter te delen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de onderstaande creatie van Yuki Eliot, die blijkbaar wel enthousiast is over de nieuwe toepassing van Binance.

https://twitter.com/yuki_binance/status/1631076099286511616?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1631076099286511616%7Ctwgr%5E4e9987f07aaf14c592e9579c4cea083aedb69cba%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fsilvergate-stock-plunges-31-after-delayed-filing-raises-doubts-over-future

Binance geeft overigens wel toe dat er een aantal problemen waren als gevolg van de hoge vraag naar Bicasso. Blijkbaar had het beursplatform niet verwacht dat zoveel mensen aan de slag zouden gaan met de nieuwe kunstmatige intelligentie.

Wij zijn in ieder geval heel benieuwd wat de combinatie van kunstmatige intelligentie en NFTs te brengen heeft. Je zou zeggen dat niet veel mensen op deze computerkunst zitten te wachten, maar wie weet verkoopt het straks wel enorm.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen