Changpeng Zhao (CZ)
Regulatie

Binance-oprichter CZ krijgt mogelijk tot 36 maanden gevangenisstraf voor witwassen

Changpeng “CZ” Zhao, de oprichter van cryptocurrency-exchange Binance, staat voor een mogelijke gevangenisstraf van 36 maanden wegens het overtreden van anti-witwaswetgeving in de Verenigde Staten, zo blijkt uit gerechtelijke documenten ingediend op 23 april. De Amerikaanse aanklagers hebben deze straf voorgesteld als onderdeel van de strafzaak tegen hem.

Schuld bekend over overtreden Amerikaanse witwasvoorschriften

Volgens de indiening bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het westelijke district van Washington is de voorgestelde straf, inclusief een boete van 50 miljoen dollar, bedoeld om “de doelstellingen van de veroordeling te bereiken zonder overmatig te zijn”. De rechtbank zal op 30 april een uitspraak doen over de zaak.

Zhao, die in november 2023 terugtrad als CEO van Binance, bekende eerder schuld aan het overtreden van de Amerikaanse witwasvoorschriften. Naast zijn mogelijke gevangenisstraf heeft hij een persoonlijke boete van 50 miljoen dollar aanvaard. Ondanks de zware strafmaatregelen blijft Binance operationeel in de VS na een schikking van 4,3 miljard dollar met de Amerikaanse overheid.

Naast zijn juridische problemen blijft Zhao actief in de cryptowereld. Recentelijk kondigde hij een nieuw educatief project aan, genaamd Giggle Academy, dat zich richt op het onderwijzen van blockchain-technologieën aan zeer jonge kinderen, zonder de uitgifte van nieuwe tokens. Het logo van dit project, gepresenteerd op 24 april, is ontworpen om jeugd en positiviteit uit te stralen, terwijl het ook eer betoont aan het “Binance-erfgoed”, aldus Zhao.

Regulatie nieuws

Coinbase geconfronteerd met nieuwe class action-rechtszaak wegens misleiding van beleggers
Mede-oprichter van BTC-e bekent schuld aan witwaspraktijken
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC