Changpeng Zhao (CZ)
Regulatie

Binance-oprichter CZ krijgt mogelijk tot 36 maanden gevangenisstraf voor witwassen

Changpeng “CZ” Zhao, de oprichter van cryptocurrency-exchange Binance, staat voor een mogelijke gevangenisstraf van 36 maanden wegens het overtreden van anti-witwaswetgeving in de Verenigde Staten, zo blijkt uit gerechtelijke documenten ingediend op 23 april. De Amerikaanse aanklagers hebben deze straf voorgesteld als onderdeel van de strafzaak tegen hem.

Schuld bekend over overtreden Amerikaanse witwasvoorschriften

Volgens de indiening bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het westelijke district van Washington is de voorgestelde straf, inclusief een boete van 50 miljoen dollar, bedoeld om “de doelstellingen van de veroordeling te bereiken zonder overmatig te zijn”. De rechtbank zal op 30 april een uitspraak doen over de zaak.

Zhao, die in november 2023 terugtrad als CEO van Binance, bekende eerder schuld aan het overtreden van de Amerikaanse witwasvoorschriften. Naast zijn mogelijke gevangenisstraf heeft hij een persoonlijke boete van 50 miljoen dollar aanvaard. Ondanks de zware strafmaatregelen blijft Binance operationeel in de VS na een schikking van 4,3 miljard dollar met de Amerikaanse overheid.

Naast zijn juridische problemen blijft Zhao actief in de cryptowereld. Recentelijk kondigde hij een nieuw educatief project aan, genaamd Giggle Academy, dat zich richt op het onderwijzen van blockchain-technologieën aan zeer jonge kinderen, zonder de uitgifte van nieuwe tokens. Het logo van dit project, gepresenteerd op 24 april, is ontworpen om jeugd en positiviteit uit te stralen, terwijl het ook eer betoont aan het “Binance-erfgoed”, aldus Zhao.

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten