BNB
Altcoin

Binance token maakt duikvlucht, Bitcoin en Ethereum handelen zijwaarts

Binance heeft geen leuke Valentijnsdag. De druk vanuit Amerikaanse financiële toezichthouders en wetgevers zorgt ervoor dat het sentiment rondom de Binance Coin (BNB) behoorlijk zuur is vandaag. Vanwege die druk verloor de token van Binance 6,5 procent, terwijl Bitcoin en Ethereum zijwaarts handelen.

BNB crash 14 feb
BNB grafiek 1 uur per candle – Bron: TradingView

Wat is er aan de hand?

De wetgevers in de Verenigde Staten hebben momenteel de Binance USD (BUSD) stablecoin in het vizier. Enkele dagen geleden kwam het nieuws naar buiten dat Paxos, de Amerikaanse uitgever van BUSD, het uitgeven van de stablecoin moet staken van de Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC is namelijk van oordeel dat de stablecoin kwalificeert als effect en dat Paxos zich bij de uitgifte van de stablecoin niet aan de regels hield.

In een reactie op het voorval laat Paxos weten dat het zich niet zomaar gewonnen geeft en naar de rechter stapt om dit met de SEC uit te vechten. De markt reageert in ieder geval niet goed op de potentiële ellende, omdat het aantal opnames van Binance flink is toegenomen sinds het nieuws openbaar is. Er komen dus sowieso spannende tijden aan voor zowel Paxos als Binance.

‘Macro-klimaat heeft de overhand’

Hoewel Ryan Grace van Tastycrypto zegt dat de problemen bij Paxos en Binance zeker een rol spelen, zijn het volgens Grace vooral de macro-economische omstandigheden die de markt een bepaalde richting op sturen. “Ik geloof dat de macro-achtergrond nog altijd de primaire drijver van de koersen is. Het is het beleid van de Federal Reserve. Daarbij komen dus wat headlines van de SEC, maar op dinsdag (vandaag dus) krijgen we ook weer nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers,” aldus Grace.

Voor de nabije toekomst verwacht Grace dat de Amerikaanse economie volop blijft draaien en dat de rente mogelijk nog een stuk verder omhoog moet. Richting het einde van het jaar voorziet Grace een Bitcoin koers van 25.000 dollar, maar op de korte termijn blijft het volgens hem een lastige markt. “We gaan veel volatiliteit zien voordat we daar aankomen,” aldus Grace van Tastycrypto.

Altcoin nieuws

Solana gaming studio Mirror World Labs haalt $12 miljoen op in eerste Series A-financiering
Altcoins bloeden hevig, Bitcoin ETF uitstromen de oorzaak?
Crypto analist voorspelt koersstijging van 50 procent voor deze memecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt