Exchange

Binance vernietigd $166 miljoen aan BNB tokens

Binance heeft zijn driemaandelijkse token burn voltooid. De exchange heeft 3,7 miljoen BNB tokens vernietigd ter waarde van ongeveer $165,8 miljoen.


Binance vernietigd $166 miljoen aan BNB tokens

Volgens de CEO van Binance, genaamd Changpeng Zhao, werden deze keer ongeveer 2,4 keer zoveel tokens (in dollar waarde) vernietigd dan de vorige keer. Binance ‘burnt’ elk kwartaal grote hoeveelheden BNB tokens, waardoor het beschikbare aanbod wordt verminderd. Dit zal, in theorie, de prijs in de loop van de tijd verhogen als de vraag stabiel blijft.

De token burn van vandaag is de grootste tot nu toe. Dit kan worden verklaard door de groeiende spot- en futures-handelsvolumes van Binance in het laatste kwartaal van 2020. Binance is de grootste exchange ter wereld en nadat BitMEX veel investeerders verloor is Binance ook groot geworden in de handel van futures.

Des te meer volume er op Binance verhandeld wordt, des te meer BNB tokens worden vernietigd. De kans is dus groot dat de volgende BNB-burn nog veel groter wordt.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


BNB bereikt All Time High

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BNB token rond de $44,40. Eerder vandaag werd er zelfs even een nieuwe All Time High van $47,10 bereikt. De token burn heeft absoluut een positieve invloed gehad op de koersverloop.

BNB bereikt All TIme High – Bron: Tradingview

Binance zal doorgaan met het vernietigen van Binance coins totdat er 100 miljoen BNB tokens over zijn. Dat is 50% van het totaal aantal tokens dat ooit gecreëerd is.