2024
Binance, Exchange

Binance voorspelt de belangrijkste crypto gebeurtenissen voor het komende jaar

Het jaar 2024 markeert een veelbelovende start voor de cryptocurrency-sector, met de succesvolle introductie van het langverwachte Bitcoin (BTC) Spot Exchange-Traded Fund (ETF). Deze ontwikkeling is echter slechts het begin.

Crypto beurs Binance heeft in een gedetailleerd rapport een reeks aankomende evenementen beschreven die naar verwachting een aanzienlijke invloed zullen uitoefenen op de dynamiek van de cryptomarkt.

Ethereum ETF

Ten eerste heeft de lancering van het Bitcoin (BTC) Spot Exchange-Traded Fund (ETF) de waarschijnlijkheid van een soortgelijk ETF voor Ethereum (ETH) aanzienlijk vergroot. Grote traditionele vermogensbeheerders zoals BlackRock en Fidelity hebben reeds aanvragen ingediend voor een Ethereum ETF. Mocht deze goedkeuring ontvangen, zou dit een significant effect kunnen hebben, vooral gezien het aanzienlijke kapitaal dat institutionele beleggers naar het Ethereum-platform zouden kunnen leiden.

Groeiende institutionele adoptie

De toenemende betrokkenheid van traditionele vermogensbeheergiganten zoals BlackRock en Fidelity in de cryptosector in 2023 duidt op een trend van groeiende institutionele acceptatie. Voor 2024 wordt verwacht dat nog meer instellingen zich bij de crypto-industrie zullen aansluiten. Deze toename wordt mede gestimuleerd door positieve ontwikkelingen rondom spot Bitcoin ETFs en de aankomende halvering van Bitcoin, wat de interesse in de sector verder kan versterken.

Innovaties bij Cardano

Volgens Binance is een project dat in het komende jaar nauwlettend gevolgd moet worden Cardano (ADA). Dit netwerk staat op het punt belangrijke ontwikkelingen door te voeren, waaronder de implementatie van de schaalbaarheidsoplossing Hydra en de introductie van de Midnight sidechain. Deze innovaties worden verwacht een aanzienlijke bijdrage te leveren aan de adoptie en verdere groei van het Cardano-netwerk.

Uitspraak Ripple rechtszaak & CBDC ontwikkelingen

Ripple heeft in 2023 aanzienlijke vooruitgang geboekt in zijn juridische strijd tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). In april 2024 wordt een definitieve uitspraak in deze zaak verwacht, hoewel er altijd een mogelijkheid is dat de partijen in hoger beroep gaan. Gezien de eerdere successen van Ripple lijkt een positieve uitslag waarschijnlijk, wat een aanzienlijke impact kan hebben op de koers van XRP.

Daarnaast blijft Ripple actief inspanningen leveren om de financiële industrie te transformeren. Met de lancering van hun Central Bank Digital Currency (CBDC) platform zou het komende jaar een keerpunt kunnen zijn voor wereldwijde adoptie van digitale valuta’s, wat de positie van Ripple in de financiële wereld verder zou versterken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen