Exchange

Binance werkt voor het eerst samen met een (Turkse) Bank

Binance heeft aangekondigd dat het zal gaan samenwerken met een Turkse bank. Hierdoor is het mogelijk om eenvoudig de Turkse Lira (TRY) op de exchange te storten en op te nemen.


Samenwerking met Binance

Binance werkt voor het eerst samen met een bank. In een aankondiging eerder vandaag liet de exchange weten dat het zou gaan samenwerken met Akbank. De Akbank is één van de grootste banken in Turkije.

De Akbank gaat nu de fiat-stortingen en opnames verwerken voor de Turkse klanten van Binance. Het gebruik van de Turkse Lira om crypto valuta’s op de exchange te kopen, zal nu veel gemakkelijker zijn. Zowel de desktop als de iOS-app ondersteunen fiat-stortingen en opnames met behulp van Akbank.

Akbank heeft momenteel ongeveer 341,6 miljard Turkse Lira onder zijn hoede en is de meest waardevolle bank van Turkije. Het is tevens ook één van de meest herkenbare internationale merken van Turkije. Dit maakt  de samenwerking met Binance een grote shock.

De overgang zou als een gigantische stimulans kunnen werken voor Binance, aangezien Turkije een van de belangrijkste landen is als het gaat om interesse in crypto valuta’s. In het afgelopen jaar is Turkije naar de top gestegen als het gaat om crypto adoptie. Het land is ook van plan om op een dag zijn eigen door de staat ondersteunde crypto valuta te hebben. Deze valuta zal door de Centrale Bank van Turkije worden uitgegeven.

Binance is haar fiat opties sinds vorig jaar flink aan het uitbreiden. Begin februari meldde Newsbit al dat Binance de Russische roebel zou ondersteunen voor fiat stortingen en opnames. Vorig jaar werd Binance gelanceerd in Singapore. Hierbij werden de fiat gebaseerde aankopen op de exchange ook al gesteund.