Staking
Ethereum

Bison lanceert verzekerde Ethereum-staking: Bescherming tegen risico’s in samenwerking met Munich Re

Bison, het cryptocurrency-handelsplatform van de Böerse Stuttgart Group, introduceert een innovatieve, verzekerde stakingservice voor Ethereum-gebruikers. Met deze nieuwe dienst kunnen klanten al vanaf 0,005 Ethereum staken en hiermee wekelijkse beloningen verdienen.

Samenwerking met Munich Re biedt extra zekerheid

De stakingservice van Bison wordt ondersteund door toonaangevende Duitse bedrijven, waaronder het herverzekeringsbedrijf Munich Re. Dit partnerschap biedt bescherming tegen de gebruikelijke risico’s van cryptostaking. Dankzij de samenwerking met Staking Facilities, een gespecialiseerde Duitse stakingprovider, biedt Bison een veilige en betrouwbare manier voor Ethereum-staking.

Dekking tegen slashing en technische storingen

Het verzekeringsbeleid van Munich Re dekt belangrijke risico’s, zoals ‘slashing’—een straf van het netwerk voor validators bij incorrect gedrag, wat kan leiden tot verlies van gestakete Ethereum. Daarnaast biedt de verzekering dekking tegen operationele fouten, technische problemen en mogelijke fraude. Zo kunnen gebruikers met vertrouwen hun Ethereum staken.

Voldoen aan Duitse regelgeving

Alle gestakete activa via het Bison-platform worden beheerd door Böerse Stuttgart Digital Custody, dat beschikt over een licentie van de Federal Financial Supervisory Authority. Dit zorgt ervoor dat het platform volledig voldoet aan de strenge Duitse regelgeving.

Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin pleit voor solo staking

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, sprak zijn steun uit voor solo staking. Hij stelde voor om de minimale stakingvereisten te verlagen naar 16-24 Ethereum. Dit zou de beveiliging en decentralisatie van het netwerk kunnen verbeteren door meer stakers aan te moedigen zelfstandig deel te nemen.

Samenwerking met DZ Bank: Toegang tot crypto voor duizenden banken

Op 19 september sloot de cryptodivisie van Börse Stuttgart, Börse Stuttgart Digital, een overeenkomst met DZ Bank. Dit partnerschap biedt zo’n 700 coöperatieve banken de mogelijkheid om klanten toegang te geven tot cryptohandel en digitale activa, zoals Bitcoin en Ethereum. De nieuwe dienst zal gefaseerd worden uitgerold, met een eerste testfase voor geselecteerde retailklanten later dit jaar.

Waarom deze stap belangrijk is

Met deze ontwikkelingen speelt Bison in op de groeiende vraag naar veilige stakingopties en betrouwbare cryptohandelsdiensten in Europa. Door verzekerde staking aan te bieden en samen te werken met grote spelers zoals Munich Re en DZ Bank, verstevigt Bison zijn positie als een toonaangevend platform in de cryptomarkt.

Ethereum nieuws

Ethereum-gebruiker betaalt $700.000 aan transactiekosten, wat is er aan de hand?
Vitalik Buterin zet onbedoeld een memecoin in de spotlight
Deze verbetering moet Ethereum 50% sneller maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk